Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bjørvika ren ønske-tenkning

Høyres nestleder Inge Lønning mener Åse Kleveland nå må betale prisen for sitt ordførerkandidatur for Oslo Ap. - Det finnes fortsatt ikke noe i nærheten av en økonomisk kalkyle eller en realistisk framdriftsplan for Bjørvika, sier Lønning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Høyres hovedinnvending mot å skulle plassere et nytt operabygg i Bjørvika, har hele tida vært at Bjørvika-alternativet er ren ønsketenkning. Og det er det fortsatt, sier Lønning.

- Betaler prisen

Tidligere kulturminister Åse Klevelands tverrvending fra å være selve frontfiguren for kampen for opera på Vestbanen til å åpne for opera i Bjørvika, ser Lønning som en helt åpenbar konsekvens av at hun nå skal innlede valgkamp som Ap's ordførerkandidat i Oslo.

Ikke redd

Han tar de nye signalene fra kulturminister Anne Enger Lahnstein og Åse Kleveland ganske rolig og avventer Kulturdepartementets nye utredning av operaalternativene.

Tror på byutvikling

Leder Britt Hildeng i Oslo Ap mener det uansett havneløsning er mulig å starte byutvikling med utbygging av boliger og opera i Bjørvika.

Inge Lønning stiller seg avvisende til en slik kombinasjon og mener et ja til opera og byutvikling i Bjørvika må bety et ja til fjordbyen.

- Jeg kan ikke se for meg en opera inneklemt av veinett og konteinerhavn, sier Inge Lønning.