Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Björne, Bolli og Bompa måtte dø

For et halvt år siden ga svenskene navn til hjerteknuserne. I går måtte Björne, Bolli og Bompa bøte med livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På onsdag kunne Dagbladet.no fortelle historien om de tre bjørnungene Björne, Bolli og Bompa, som risikerte å havne på middagsbordet.

Årsaken var at ingen dyreparker ikke hadde plass til å huse de tre bamsene. Bjørnene kunne ikke slippes fri, både fordi det er forbudt, og fordi de ikke ville overlevd ute i naturen. Derfor ble de tre sjarmtrollene avlivet i går kveld.

- Bjørnungene ble skutt mens de sov. Alt skjedde stille og rolig og helt uten dramatikk,

sier dyreansvarlig Ronny Stålfjäll i dyreparken i Lycksele til Expressen.

Det var zoologen Hans-Ove Larsson som tok beslutningen om at Björne, Bolli og Bompa må dø.

- At bjørnunger blir avlivet er slett ikke uvanlig. Det kommer til å skje i flere dyreparker i høst. Vi avliver også mengder av andre dyrearter. Når dyreparker avliver geiter eller andre dyr, er det ingen som reagerer. Forskjellen er at denne gangen er det bjørnunger med navn.

Kjæledegger

Det var opprinnelig avisa Västerbottens-Kuriren som fortalte historien om de tre bjørnene som ble hele Sverige kjæledegger. Da bjørnene ble født 20. januar, ble de øyeblikkelig Sveriges nye hjerteknusere. Avisas lesere ga dem navn tidligere i år, og de ble døpt Björne, Bolli og Bompa etter det populære tv-programmet «Björnens Magasin» i «Bolibomba».

Redaksjonen i Västerbottens-Kuriren mottok både e-post og telefoner fra lesere som reagerer sterkt på at bjørnene skal avlives. Også storavisa Expressen kastet seg over historien, og skrev om de tre sjarmtrollene som aldri kom til å våkne etter første gang de går i hi.

Bjørnungene skal nå stoppas ut av en konservator. Kjøttet er allerede på vei tilslakteren, og ender på middagsbordet. Som bamsemums for svenskene.

SKUTT: Publikumsyndlingene ble skutt mens de sov i natt.
Hele Norges coronakart