- Bjugn-bevis må gjennomgås på nytt

De medisinske bevisene i Bjugn-saken må gjennomgås på nytt før saken skal vurderes av den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, mener advokat Christian Wiig. Han ber derfor regjeringsadvokaten om tillatelse til en ny gjennomgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wiig var forsvarer for Ulf Hammern som i 1994 ble frikjent for tiltalen om seksuelt overgrep mot ti barn i Bjugn.

Hammern har anket saken inn for menneskerettighetsdomstolen for å få medhold i sitt krav om at erstatningssaken som han anla mot staten, må opp på nytt. Han fikk delvis erstatning, men føler seg ikke renvasket. Han reagerer på at det i dommen står at «Ulf Hammern ikke har gjort sannsynlig at han ikke har foretatt de handlinger som var grunnlag for tiltalen».

Wiig sier til Adresseavisen at han er glad for opplysningene om at enkelte barn nå har gått tilbake på noen av beskyldningene om seksuelt misbruk. Men han mener det ikke er noen grunn til å tro at selve straffesaken kommer opp på nytt.

- Som jeg ser det, er Bjugn-saken som straffesak endelig avgjort i det norske rettsvesenet. Ulf Hammern er frikjent, og det er ingen grunn til å kjøre en ny rettssak, sier han.

(NTB)