Bjugn-tiltalt ble frikjent, men saksøker advokaten

Ulf Hammern ble frikjent i Bjugn-saken. Nå krever han erstatning av advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ulf Hammeren ble i 1994 frikjent for overgrepene han stod tiltalt for i den såkalte Bjugn-saken. Nå krever både han og kona Jorid erstatning av advokat Christian Wiig, som i 13 år representerte Hammern.

Årsaken er at Wiig ikke ba Strasbourg-domstolen om erstatning da saken ble behandlet i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i 2002/2003, skriver Adressa.

Tap og helseplager

Via advokat Per Danielsen hevder ekteparet at Wiig ikke ivaretok deres interesser. De mener også at Jorid Hammern har krav på erstatning for «lidelser, tap og helseplager».

– Ulf Hammern og hans advokat Sigurd Klomsæt har bedt meg ta oppdraget. Jeg har akseptert. Det synes klart at det foreligger et erstatningsgrunnlag mot Christian Wiig på grunn av fristoversittelse, sier Danielsen til avisa. 

Tar ikke ansvar

Kjendisadvokaten har bedt Wiig om å skaffe seg advokat i forbindelse med det eventuelle erstatningskravet han risikerer. Dette har han ikke gjort.

– Vi har også bedt Wiig om å være skvær og ikke påberope seg foreldelse i denne saken. Hovedregelen for foreldelse når det gjelder rådgivere som gir eller ikke gir råd, er en frist på tre år. Den mener vi å være innenfor, men Wiig har ikke gitt oss noe svar på dette, fortsetter Danielsen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer