Bjugn-tiltalt ble frikjent, men saksøker advokaten

Ulf Hammern ble frikjent i Bjugn-saken. Nå krever han erstatning av advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ulf Hammeren ble i 1994 frikjent for overgrepene han stod tiltalt for i den såkalte Bjugn-saken. Nå krever både han og kona Jorid erstatning av advokat Christian Wiig, som i 13 år representerte Hammern.

Årsaken er at Wiig ikke ba Strasbourg-domstolen om erstatning da saken ble behandlet i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i 2002/2003, skriver Adressa.

Tap og helseplager

Via advokat Per Danielsen hevder ekteparet at Wiig ikke ivaretok deres interesser. De mener også at Jorid Hammern har krav på erstatning for «lidelser, tap og helseplager».

– Ulf Hammern og hans advokat Sigurd Klomsæt har bedt meg ta oppdraget. Jeg har akseptert. Det synes klart at det foreligger et erstatningsgrunnlag mot Christian Wiig på grunn av fristoversittelse, sier Danielsen til avisa. 

Tar ikke ansvar

Kjendisadvokaten har bedt Wiig om å skaffe seg advokat i forbindelse med det eventuelle erstatningskravet han risikerer. Dette har han ikke gjort.

– Vi har også bedt Wiig om å være skvær og ikke påberope seg foreldelse i denne saken. Hovedregelen for foreldelse når det gjelder rådgivere som gir eller ikke gir råd, er en frist på tre år. Den mener vi å være innenfor, men Wiig har ikke gitt oss noe svar på dette, fortsetter Danielsen. 

KREVER ERSTATNING: Ekteparet Ulf og Jorid Hammern mener advokat Wiig ikke ivaretok deres interesser på en god nok måte. Foto: Scanpix
KREVER ERSTATNING: Ekteparet Ulf og Jorid Hammern mener advokat Wiig ikke ivaretok deres interesser på en god nok måte. Foto: Scanpix Vis mer

Christian Wiig erkjenner ikke ansvar i saken.

Bjugn-tiltalt ble frikjent, men saksøker advokaten
SAKSØKT: Advokat Christian Wiig representerte Hammern i Bjugn-saken.