Bjurstrøm stanser oljestreiken

- Konsekvensene av en lockout førte til at vi måtte gripe inn.

GREP INN:
Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm går inn med tvungen lønnsnemd i oljekonflikten etter møte med Forbundsleder i Industri Energi Leif Sande sent mandag kveld i Arbeids og Velferdsdirektoratet
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
GREP INN: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm går inn med tvungen lønnsnemd i oljekonflikten etter møte med Forbundsleder i Industri Energi Leif Sande sent mandag kveld i Arbeids og Velferdsdirektoratet Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) stanset oljekonflikten med tvungen lønnsnemnd mandag kveld. De økonomiske konsekvensene av en lockout var hovedårsaken, opplyser hun.

Fra midnatt tirsdag var det varslet full lockout på norsk sokkel. 6.500 arbeidere ville bli utestengt fra arbeidet, og det er anslått at en nedstengning av olje- og gassleveranser ville koste 1,8 milliarder kroner hver dag. Sent mandag kveld varslet Bjurstrøm imidlertid at hun går inn med tvungen lønnsnemnd på grunn av de enorme økonomiske konsekvensene en stenging av norsk sokkel ville fått. Bjurstrøm var først og fremst bekymret for den norske gasseksporten. — Måtte gripe inn — Streiken var lovlig, men konsekvensene av en lockout førte til at vi måtte gripe inn. Den varslede lockouten ville ha ført til full stans i olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel og fått store konsekvenser får levering av gass til Europa, sier Bjurstrøm.

Hun understreket at streiken var fullt lovlig, men at lockouten ville fått store konsekvenser og uheldige ringvirkninger for Norge som oljenasjon og gassleverandør. — Arbeidsgiversiden har tatt et stort grep med lockouten, et for stort grep synes jeg, så da måtte noen opptre ansvarlig og gripe inn, sier Bjurstrøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer