Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bjurstrøm stanser sykehjemsstreiken

Griper inn med tvungen lønnsnemnd.

TVUNGEN LØNNSNEMND: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm innkalte onsdag kveld NHO Service og Fagforbundet til et møte. Der bekreftet hun at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TVUNGEN LØNNSNEMND: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm innkalte onsdag kveld NHO Service og Fagforbundet til et møte. Der bekreftet hun at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen griper inn i konflikten ved de private sykehjemmene med tvungen lønnsnemnd. Det betyr at streiken som har pågått siden 22. august nå er over.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm innkalte onsdag kveld NHO Service og Fagforbundet til et møte. Der bekreftet hun at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten.

- Nå har vi kommet dit at Helsetilsynet sier til meg at liv og helse er i fare, sa Bjurstrøm da hun begrunnet avgjørelsen.

Trappet opp Streiken ved de private sykehjemmene ble trappet opp av Fagforbundet onsdag, slik at til sammen 173 ansatte ved 13 kommersielle sykehjem i Oslo, Bærum, Eidsvoll og Bergen var i streik.

- Det er beklagelig at regjeringen er nødt til å gripe inn med tvungen lønnsnemnd, sier Kjellfrid Blakstad, leder av Fagforbundets delegasjon i forhandlingene med NHO Service.

Hun mener at Fagforbundets streik ikke truer liv og helse, men at det tvert imot er NHO Service og de private, kommersielle eierne av sykehjemmene.

- Bemanningen på disse sykehjemmene er så lav, at det er vanskelig å ta folk ut i en lovlig streik uten at det blir fare for liv og helse, sier Blakstad.

Krangel NHO Service mente tidligere onsdag at det var kritisk lav bemanning på flere av de streikerammede sykehjemmene, mens Fagforbundet hevdet at de ga dispensasjoner slik at det alltid var en ansatt på jobb.

Det som utløste streiken var kravet om at ansatte ved de private sykehjemmene skal få de samme pensjonsrettighetene, lønns- og arbeidsvilkårene som ansatte i kommunale og ideelle sykehjem.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media