Blå Audi dunket borti motorsykkel og forlot føreren. Så dultet Audi-en også borti en politibil

Dramaet startet etter melding om grovt tyveri, ifølge VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En blå Audi og en motorsykkel støtte i hverandre i Lørentunnelen 22.20 på Ring 3 i Oslo mandag kveld. Motorsykkelen kantet, men Audi-en fortsatte å kjøre.

Føreren av motorsykkelen ble ikke skadet, men opplyste så politiet om forholdet.

Da politiet så fant Audi-en senere, dultet bilen også borti politibilen.

- Det ble sendt ut en melding om hendelsen til patruljene, og etter en stund ble Audi-en lokalisert på Østensjøveien. Patruljen prøvde å stoppe Audi-en, og i forsøket dultet Audi-en borti patruljebilen. Om dette skjedde fordi Audi-en ikke ville stoppe, vet jeg ikke enda, sier Tor Jøkling, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Var det snakk om en biljakt?

- Nei, dette var ingen biljakt. Politiet lå foran Audi-en, og det var da bilen dulta borti politibilen, sier Jøkling.

De to personene som satt i bilen ble så pågrepet.

- De er anmeldt for hendelsen i tunnelen, ved at de ikke stoppet da motorsykkelen gikk i bakken. Når slikt skjer, må man følge de vanlige pliktene man har i forbindelse med et trafikkuhell, sier Jøkling.

- Hva med forholdet at Audi-en dulta bort i politibilen?

- Vi vet ikke enda om dette skjedde bevisst. Audi-en hadde ikke stor hastighet og det ble ikke store skader på politibilen, sier Jøkling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG melder at dramaet startet tidligere på kvelden, etter at politiet fikk melding om grovt tyveri på Kastellet.

- I den forbindelse var vi på utkikk etter en bil vi mener kan settes i forbindelse med tyveriet. Da en av våre patruljer oppdaget bilen litt senere, forsøkte de å unndra seg kontroll, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet til VG.

- De er pågrepet, så får etterforskningen vise om de kan knyttes til tyveriet eller om det var en annen grunn til at de prøvde å stikke av, sier Stokkli til VG.