«Bla, bla, bla»

BERGEN (Dagbladet): I går kom de fire stortingstoppene til Bergen. Blant annet for å diskutere uføretrygdede Egil Solheims (63) hverdag, nemlig egenandeler i helsevesenet. Slik oppsummerer Solheim politikernes budskap: - Bla, bla, bla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De fire stortingspolitikerne Jostein Alvheim (Frp), Kjell Magne Bondevik (KrF), Kristin Halvorsen (SV) og Ranveig Frøiland (Ap) innledet valgkampen i Bergen i går formiddag. I strålende solskinn på Torgalmenningen diskuterte de egenandeler i helsevesenet.

Forvirret

Uføretrygde Egil Solheim (63) er både hjerte- og lungesyk. Han vet hva det vil si å være kronisk syk og å betale tusenvis av kroner i egenandeler for å få livsviktig behandling. Dagbladet inviterte ham derfor til å overvære debatten og å bedømme debattens innhold. Noe særlig annet enn at sola skinte over debattantene og tilhørerne på Torgalmenningen, fikk ikke Solheim glede seg over.

- Bla, bla, bla, er hans umiddelbare dom etter at de fire debattantene har takket for seg.

- Nei, det var ikke mye å få ut av dette. Jeg blir mer og mer forvirret jo mer de snakker, legger han til.

Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL), hvor Solheim er aktiv, forsøker å få egenandeler på helsetjenester på den politiske dagsorden. Solheim presiserer at han nyter mye godt av dagens helsevesen, og at han ikke vil framstå som sytende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer