Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blå fremgang på ny måling

Regjeringspartiene er vinnerne på Norstats oktobermåling for Nationen. Begge partiene går fram over 2 prosentpoeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aller best går det for Fremskrittspartiet, som er opp 2,6 til en oppslutning på 15 prosent på målingen som ble gjennomført forrige uke. Høyre går fram 2,3 til 24,3 prosent. Venstre flytter seg knapt - ned 0,1 til 4,9 prosent - og KrF faller et halvt prosentpoeng til 5 prosent.

For Frp er det bestenotering på Nationens partibarometer siden august i fjor, og sammen med støttepartiene har den ikke-sosialistiske koalisjonen igjen flertall.

- Det er en stund siden sist. Vanligvis ser vi også den motsatte effekten etter at noen taper et valg, der taperen går enda mer ned, sier valgforsker Frank Aarebrot til avisen. Han tror en endret stemning i flyktningpolitikken kan forklare fremgangen.

- Bildet av flyktningbarnet på stranden har tapt seg. Nå er det tilbake til tall og budsjetter og at dette er fryktelig dyrt. Det har en mobiliserende effekt for regjeringen.

På venstresiden går Rødt fram 0,5 til 2,2 prosent, mens SV øker med 1,8 til 5,4 prosent. Arbeiderpartiet faller mest, 2,3 prosentpoeng til 32,4 prosent. Likevel er det De Grønne som er den største taperen; en drøy tredel av oppslutningen har forduftet på en måned og partiet er ned 1,8 prosentpoeng til 3,4 prosent. Sp går tilbake 1,2 til 6,8 prosent.

Det er ikke oppgitt noen feilmargin for målingen, men 961 personer har deltatt, noe som normalt gir en margin på 2-3 prosent. Feilmarginen er størst for de største partiene, og alle bevegelsene ser dermed ut til å ligge innfor marginen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!