SJELDEN: Diamanten ble funnet i Cullinan-gruva like ved Petroria i Sør-Afrika forrige uke. Den beskrives som eksepsjonell, og på en auksjon kan man forvente å få mellom 100 og 120 millioner kroner for den 29,6 karats blå diamanten, skriver The Guardian. Foto: AFP/Petra Diamonds Limited/Philip Mostert/Scanpix
SJELDEN: Diamanten ble funnet i Cullinan-gruva like ved Petroria i Sør-Afrika forrige uke. Den beskrives som eksepsjonell, og på en auksjon kan man forvente å få mellom 100 og 120 millioner kroner for den 29,6 karats blå diamanten, skriver The Guardian. Foto: AFP/Petra Diamonds Limited/Philip Mostert/ScanpixVis mer

Blå superdiamant funnet i Sør-Afrika

29,6 karat. Kan være verdt 300 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Diamanten ble funnet i Cullinan-gruva like ved Petroria i Sør-Afrika forrige uke.

Den beskrives som eksepsjonell, og på en auksjon kan man forvente å få mellom 100 og 120 millioner kroner for den 29,6 karats blå diamanten, skriver The Guardian.

Selskapet Petra Diamonds, som eier gruva tror imidlertid at diamanten vil gi enda bedre avkastning. De estimerer at steinen kan være verdt opp mot 300 millioner, om markedets priser legges til grunn, skriver NRK.

- Flott og sjelden - Når man har en stein som er så flott og sjelden, er det vanskelig å se for seg hva en kjøper kan være villig til å gi. Vi er utrolig spente på denne steinens potensial, sier Cathy Malins på vegne av selskapet.

Den største diamanten firmaet har funnet, var hele 3106 karat. Den ble gravd fram i 1905 og fikk navnet Cullinan. Stenen ble kuttet opp i ni seperate deler.

Flere av disse er en del av de britiske kronjuvelene.

- Betydningsfull En firedel av alle diamantene som finnes, blir funnet i Cullinan-gruven, ifølge The Guardian.

Administrerende direktør Johan Dippenaar i Petra Diamonds sier til Reuters at den siste blå diamanten kan slå alle tidligere funn i gruva.

- Det kan tenkes at dette er det mest betydningsfulle blå steinen vi noensinne har funnet, sier han.

BETYDNINGSFULL: Administrerende direktør Johan Dippenaar i Petra Diamonds sier til Reuters at den siste blå diamanten kan slå alle tidligere funn i gruva.
Foto: AFP/Petra Diamonds Limited/Philip Mostert/Scanpix
BETYDNINGSFULL: Administrerende direktør Johan Dippenaar i Petra Diamonds sier til Reuters at den siste blå diamanten kan slå alle tidligere funn i gruva. Foto: AFP/Petra Diamonds Limited/Philip Mostert/Scanpix Vis mer