SIKTET:  Padge Victoria Windslowe (42), som går under artistnavnet «Black Madam»,har arrangert fester hvor hun injiserte deltagerne med silikon, mener Philadelphia-politiet. Foto: Philadelphia Police Department / AP Photo / NTB Scanpix
SIKTET: Padge Victoria Windslowe (42), som går under artistnavnet «Black Madam»,har arrangert fester hvor hun injiserte deltagerne med silikon, mener Philadelphia-politiet. Foto: Philadelphia Police Department / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

«Black Madam» siktet for silikondrap på hotell

Padge Windslowe (42) arrangerte silikonfester og tok seg betalt 11 000 kroner for dødsoperasjonen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Padge Victoria Windslowe (42), som går under artistnavnet «Black Madam», har blitt siktet for drap på en britisk kvinne i byen Philadelphia i USA.

Det skjer etter at 20 år gamle Claudia Aderotimi døde etter at hun hadde fått injisert silikon i rumpa på et hotellrom i fjor, ifølge nyhetsbyrået CBS.

Døde av blodpropp Den britiske kvinnen arbeidet som danser og reiste fra Storbritannia til USA etter å ha sett en Windslowes nettannonse for kropps-forbedringer, ifølge DailyMail. Hun trodde en større bakende ville forbedre hennes sjanse til å bli kjendis, og ifølge politiet betalte Aderotimi 11 000 kroner for rumpeinngrepet.

Politiet har også frigitt navnet på en venn av «Black Woman», som vil være vitne nummer en under rettssaken.

Kort etter operasjonen fikk hun smerter i brystet, og ikke lang tid etter dette døde hun.

Inngrepet førte til lungeemboli, eller blodpropp i lungene hos jenta. En slik operasjon har en av Storbritannias fremste plastikkirurger, Rajiv Grover beskrevet som å «spille russisk rulett».

- Du kommer unna med det av og til, men hver gang du gjør det risikerer du livet ditt, sa han til DailyMail.

Arrangere silikonfester Windslowe befant seg allerede i politiets varetekt da den nye siktelsen ble tatt ut i går. Da hun ble pågrepet i mars var hun i gang med forberedelsene til en «pumpefest», som hun sjøl skulle arrangerte.

Ifølge politiet er dette et arrangement hvor deltagere betaler for ulovlige silikoninjeksjoner.

På dette tidspunktet ble hun siktet for et annet ulovlig kosmetisk inngrep, som også involverer injisering av silikon.

Les også om Oneal Morris (30), som injiserte superlim, dekkflis og sement i rompa til en person.

- Arrogant og uten respekt Rettsmyndighetene i Philadelphia, og Seth Williams, opplyste i går om at Windslowe har blitt siktet grad tre drap, hvor grad én er den alvorligste graden av drap.

- Padge Windslowes arraoganse og åpenbare mangel på respekt for et menneskeliv er sjokkerende, sa Williams, ifølge CNN.

- Hennes virke har kostet ung kvinnes liv og satt utallige andre i fare. Tiltalte har satt sin egen grådighet over personenes helse og sikkerhet, og istedenfor å angre, skryter hun av potensielle kunder.

Windslowe må møte i retten i et rettsmøte 8. august. I tillegg til hun utfører ulovlig inngrep uten autorisasjon, er hun hip hop-artist med flere lettkledde musikkvideoer på sin nettside.

Det har ikke lyktes CNN å komme i kontakt med Windslowes advokat, Christopher Mannix.

Ti prosent kroppsfiksingerfaring Tall fra USA viser at det er nedgang i kosmetisk kirurgi, mens det har vært en oppgang når det gjelder kosmetiske behandlinger som Botox og Restylane. Man antar at utviklingen er den samme i Norge.

En undersøkelse Akademiklinikken har gjennomført viser at 76 prosent av norske kvinner kunne tenke seg å fikse på kroppen sin. Undersøkelsen viser at 32 prosent har vurdert kosmetiske inngrep, og ti prosent har erfaring med det.

Det er også en økning i antall firmaer som tilbyr kosmetiske inngrep. I 2003 fantes det 49 slike. I 2011 var tallet 73.