- Black metal på vei tilbake

Treff Susperia på nettmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Susperia karet seg til en 19. plass VG-lista med «Devil May Care» i forrige uke. Denne uka var de ute igjen, men likevel kan man kanskje snakke om et lite gjennombrudd for norsk metal.

Lørdag kveld spiller de på John Dee, og tidligere på dagen treffer de leserne på Dagbladet.no.

- Sminke er ikke alt

- Vi startet med en slags eksperimentell blanding av thrash, death og black metal. Med tiden har gapet til black metal blitt stadig større. Med erfaringen fra black metal har vi gått tilbake til fundamentet for denne musikken: Klassisk thrash metal, som Testament og Slayer, sier Terje Andersen - alias Cyrus - til Dagsavisen.

Flere av medlemmene har imidlertid fortid i ulike black metal-band, både som turnémusikere og som faste medlemmer.

Cyrus mener imidlertid at den klassiske metalen er mer levedyktig enn black metal.

- Jeg tror black metal er på vei tilbake. De største black metal-bandene vil overleve. Men de mindre vil fort bli glemt. I dag nytter det ikke å starte band med full liksminke, uansett hvor flink du er kommer du ingen vei. Det er oppbrukt. Markedet er mettet, sier han til avisa.

Forrigeskiva «Unlimited» fikk terningkast fire i Dagbladet. Du kan lese mer om bandet her.

STILL SPØRSMÅL: Susperia stiller på nettmøte.
STILL SPØRSMÅL: Susperia stiller på nettmøte. Vis mer

Tror du Cyrus har rett i spådommene sine om sjangerens tilbakegang? Hva kan man forvente av Susperia live? Og hva skjedde egentlig da de avlyste i Bergen nylig?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer