Blackout om kongejakke etter piller og en flaske brennevin

Men Oslo tingrett vil ikke løslate tyverisiktet (44).

 KLENODIUM :  Broderiet på innsiden av kong Haakons skijakke som ble stjålet fra Skimuseet i Holmenkollen forrige onsdag ettermiddag. Broderiet ble utført av Sylvia Salvesen mens hun satt i Grini fangeleir i 1942, og ble festet på foret inne i kongens jakke. 
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
KLENODIUM : Broderiet på innsiden av kong Haakons skijakke som ble stjålet fra Skimuseet i Holmenkollen forrige onsdag ettermiddag. Broderiet ble utført av Sylvia Salvesen mens hun satt i Grini fangeleir i 1942, og ble festet på foret inne i kongens jakke. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ei uke før første VM-øvelse i Holmenkollen og ei uke etter tyveriet fra glassmonteret på Skimuseet: kong Haakons historiske skijakke er fortsatt søkk borte.

Og den tyverisiktede 44-åringen må fortsatt sitte i varetekt etter at Oslo tingrett i dag avviste kravet fra hans forsvarer, advokat Andreas Ihlebæk, om at mannen må løslates umiddelbart eller overføres til psykiatrisk behandling.

Han går på kraftige piller mot depresjon. Sist onsdag, da klenodiet ble stjålet, har siktede forklart at han drakk en hel flaske rombrennevin, og gikk i svart.

På grunn av den påståtte blackout'en av piller og brennevin, kan han ikke gi noen forklaring på hvorfor det er bilder på hans egen mobil utenfor Skimuseet samme ettermiddag som jakka forsvant.

Påtalemyndigheten fikk medhold av tingretten i dag på at det ikke er forsvarlig å løslate mannen på grunn av faren for bevisforpillelse.

- På helsa løs Advokat Ihlebæk mener at varetektsfengsling i to uker er en uforholdsmessig streng reaksjon i forhold til siktelsen.

- Dette går på mannens helse. Denne kjennelsen vurderer vi å anke videre til lagmannsretten, sier Ihlebæk til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere det politiet oppfatter som beviser eller indisier i saken.

- Jeg forholder meg til at min klient ikke aner noe om noen skijakke eller hva som skal ha skjedde denne dagen. Selv om dette skal være et klenodium, har en slik jakke uansett ikke noen økonomisk verdi av betydning, sier Ihlebæk.

Mandag låste politiet opp mannens bankboks uten å finne noen skijakke der.

Sjekker 20-talls nøkler Politiet har beslaglagt et 20-talls nøkler som tilhører den tyverisiktede Oslo-mannen.

- Vi holder fortsatt på å sjekke steder der nøklene blir brukt, og andre spor. Status nå ved 15-tiden er at skijakka ikke er kommet til rette og at siktede er i varetekt, sier politiførstebetjent Inger Larsen ved Majorstua politistasjon til Dagbladet.

Etter pågripelsen samme kveld som tyveriet, har politiet hele tiden sagt at de tror det er rett mann som er pågrepet.

Det skal blant annet ha vært tydelig fingeravtrykk på glassmonteret de jakka var utstilt.

 KREVER LØSLATELSE:  Kongejakke-siktedes forsvarer, advokat Andreas Ihlebæk, vurderer å gå videre til lagmannsretten etter at Oslo tingrett i dag avviste kravet om at hans klient må løslates eller overføres til psykiatrisk behandling. MMS-FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET.
KREVER LØSLATELSE: Kongejakke-siktedes forsvarer, advokat Andreas Ihlebæk, vurderer å gå videre til lagmannsretten etter at Oslo tingrett i dag avviste kravet om at hans klient må løslates eller overføres til psykiatrisk behandling. MMS-FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN/DAGBLADET. Vis mer