Blackwater er tilbake i Irak

Sikkerhetsselskapet Blackwater er tilbake i Irak etter at de ble anklaget for å ha skutt og drept småbarnsfamilie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sikkerhetsselskapet Blackwater har gjennopptatt begrensete operasjoner i Iraks hovedstad Bagdad, melder BBC.

En talsperson for den amerikanske ambassaden i Irak sier at avgjørelsen om å la de gjennoppta arbeidet i Irak har skjedd etter samtaler med den irakiske regjeringen.

Les også: Leiesoldater er blitt milliardindustri 

På onsdag viste en foreløpig irakisk rapport viser at de amerikanske leiesoldatene som jobbet for sikkerhetsselskapet Blackwater USA ikke ble angrepet med bilbombe og væpnede opprørere søndag, slik de selv hevder.

Ifølge ubekreftede opplysninger The New York Times har fått tilgang på, begynte amerikanerne å skyte mot en småbarnsfamilie som kjørte på feil side av veien. Leiesoldatene skal ha trodd at det dreide seg om selvmordsbombere.

I tillegg til paret og deres barn som satt i bilen, ble til sammen 20 mennesker drept, langt flere enn det oppjusterte dødstallet på 11 som tidligere er oppgitt.

Les også: Amerikansk sikkerhetsgigant kastes ut av Irak

Midt oppe i kontroversene som har oppstått, har alle amerikanske diplomater og tjenestemenn i Bagdad fått forbud mot å bevege seg utenfor Den grønne sonen, området hvor ambassadene og regjeringsbygene ligger.

- SKØYT MOT SMÅBARNSFAMILIE: Ifølge ubekreftede opplysninger The New York Times har fått tilgang på, begynte amerikanerne å skyte mot en småbarnsfamilie som kjørte på feil side av veien. Leiesoldatene skal ha trodd at det dreide seg om selvmordsbombere. Foto: SCANPIX
- SKØYT MOT SMÅBARNSFAMILIE: Ifølge ubekreftede opplysninger The New York Times har fått tilgang på, begynte amerikanerne å skyte mot en småbarnsfamilie som kjørte på feil side av veien. Leiesoldatene skal ha trodd at det dreide seg om selvmordsbombere. Foto: SCANPIX Vis mer