Blackwater har tjent seks milliarder på å skyte først

Blir ikke tiltalt og betaler ofrene for å tie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det amerikanske sikkerhetsselskapet Blackwater har vært involvert i 195 skyteepisoder siden starten av 2005, ifølge en kongressrapport.

Det amerikanske utenriksdepartementet har kjøpt tjenester av Blackwater for nesten seks milliarder kroner siden 2001.

Nå granskes Blackwater etter skyteepisoden i Bagdad i september, der elleve sivile irakere ble drept. Idag skal ledelsen i Blackwater og tjenestemenn i utenriksdepartementet utspørres under en høring i Kongressen i Washington.

Representantenes hus gransker om den økte bruken av private sikkerhetsselskaper i Irak undergraver USAs strategi i landet. - Skyter først Ifølge en rapport utarbeidet av demokraten Henry Waxman, har Blackwater vært involvert i 195 skyteepisoder siden begynnelsen av 2005.

Rapporten avslører detaljer fra Blackwaters egne rapporter, der en rekke tilfeller av irakiske dødsfall beskrives. Det kommer også fram at i de fleste tilfellene er det Blackwater-ansatte som skyter først.

Rapporten fra Waxman slakter utenriksdepartementets oversikt over hva Blackwater holder på med. Departementet er ofte mer interessert i å få selskapet til å betale erstatning til ofre og dysse ned hendelser, enn å etterforske hva som har skjedd, heter det i rapporten fra Waxman, som er en høylytt kritiker av Irak-krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer