BUDRUNDE PÅ TOPPEN: Det er ingen tvil om at toppleiligheter er populære. Illustrasjon: Blaar/Arcasa.
BUDRUNDE PÅ TOPPEN: Det er ingen tvil om at toppleiligheter er populære. Illustrasjon: Blaar/Arcasa.Vis mer

Bladde opp 11,1 millioner for 77 kvadratmeter på Grünerløkka

Nå snakker vi om en kvadratmeterpris på 144 000 kroner på Grünerløkka.

(Finansavisen): Etter budrunde endte den dyreste toppleiligheten i nyboligprosjektet Mills Kvartal på Grünerløkka i Oslo med en kvadratmeterpris på 144 000 kroner.

1.800 interessenter

- Vi hadde bygget opp en liste med 1800 interessenter. Folk har ventet lenge på at det skulle komme et slikt prosjekt på Grünerløkka. Vi har solgt leiligheter for 120 millioner kroner hittil. Kjøperne spenner fra midten av 20-årene til rundt 50. Det er også noen utenlandske kjøpere, sier prosjektmegler Julian Hahn i DNB Eiendom Nybygg til Finansavisen.

Ifølge prislisten til prosjektet spenner prisene fra 3,85 millioner kroner til 9,65 millioner, men utbyggerne la opp til budrunde for de syv leilighetene i syvende etasje, toppetasjen.

Jørn Are Skjelvan, leder for DNB Eiendom Nybygg, forteller til Finansavisen at to av toppleilighetene ble solgt med budrunde. Disse var begge 77 kvadratmeter store, med to soverom og store, tilhørende takterrasser.

Friske priser

Utgangspunktet i prislisten var henholdsvis 9,35 millioner og 9,15 millioner. Den dyreste har tre terrasser, som summerer seg til 82 kvadratmeter, mens den andre har to terrasser.

- Hva endte budrundene på?
- De ble solgt for henholdsvis 11,1 og 11,05 millioner kroner, uten garasje, sier Skjelvan til Finansavisen.

Kvadratmeterpris på 144.000 kroner

Dermed endte kvadratmeterprisen på 144 000 kroner for den dyreste. Ifølge Skjelvan er kjøperne av de to dyreste leilighetene godt voksne mennesker.

Forventet byggestart er i løpet av året. Det er Scandinavian Development som har ansvaret for regulering og idéutvikling og Constructive Development har hatt ansvar for prosjektstyringen.

Andre økonominyheter:
PANG: To aksjer hoppet 66 prosent
Disse aksjene lempet investorene ut i mai

Nå faller ledigheten igjen