Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bladde opp 19 millioner for sjelden strandperle

Salget «i det stille» var unnagjort på under to uker. - En helt strøken eiendom, sier megler.

Gode tider: Sørlandet kan by på mange idylliske fritidsboliger. Foto: Per Arne Kvamsø.
Gode tider: Sørlandet kan by på mange idylliske fritidsboliger. Foto: Per Arne Kvamsø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Agderposten skriver mandag at StormGeo-gründer og -styreleder Erik Langaker i august solgte en strandperle i Homborsund for 18,75 millioner kroner.

Kjøpere var letedirektør May-Liss Hauknes i Statoil og Aker-topp Tore Sjursen, og Langaker sier i et intervju med avisen at paret også kjøpte tre båter, slik at salgssummen endte noe over 19 millioner kroner.

- En eiendom som dette er vanskelig å sette pris på, men jeg tror de har gjort et godt kjøp, sier 52-åringen når Hegnar.no slår på tråden.

Solgt «i det stille» Salget av Langakers eiendom i Homborsund, nærmere bestemt i Kastellveien i Arnevik, ble formidlet av eiendomsmegler Stian Larsen i Sørmegleren «i det stille», altså utenfor det åpne markedet.

- Det tok under to uker fra vi hadde markedsmateriellet klart til eiendommen var solgt, sier Larsen til Hegnar.no.

Var det andre interessenter inne i bildet?
- Jeg var i kontakt med flere utvalgte interessenter fra min egen liste, men forhandlingene startet relativt raskt, og man ble ganske raskt enig med dem som fikk tilslaget, sier Larsen.
Foto: Per Arne Kvamsø.  
- Kunne kanskje fått mer
Interessentene var altså flere, og Langaker utelukker ikke at han kunne ha fått mer om han hadde hatt mer is i magen.

- Jeg kunne kanskje det. Men jeg lever av å kjøpe og selge ting jeg har brukt tid på, og prisen var den jeg hadde lyst på.

- Samtidig var det greit å få solgt uten visninger og alt som følger med, forklarer Langaker.

Han og familien hadde allerede flyttet til et nytt landsted da Kastellveien ble solgt, og overtakelsen kunne derfor skje raskt. StormGeo-gründeren falt for Homborsund-perlen da han så den første gang i 2007. Han trekker frem den store bygningsmassen.

- Eiendommen hadde flere hus, og mye naturtomt. Det likte vi. Beliggenheten er veldig fin, og i praksis ut mot havet, innenfor en øyrekke. Maneter kommer ikke inn i bukten, og du slipper å få storhavet rett inn, forteller Langaker.

- Barna ferdige med krabbefiske Han forteller videre at store ressurser ble lagt ned i å oppgradere Kastellveien.

- Vi brukte mye penger, og gjorde alt som kunne gjøres, for å si det sånn, sier 52-åringen, som viser til begrensninger på å ekspandere arealet.

Hvor selge en slik perle?
- Vi kommer til å savne stedet på sett og vis. Men det er langt å reise, og barna var ferdige med krabbefiske og annen aktivitet i fjæresteinene, forklarer Langaker.

Han vil ikke si så mye om familiens nye landsted, annet enn at det ligger nærmere Oslo.

- Det var en privat transaksjon, og vi er veldig fornøyde med kjøpet. I praksis kan jeg nå sette meg i båten utenfor kontoret og dra rett ut på 12 minutter, sier StormGeo-gründeren.
Foto: Per Arne Kvamsø.
- En sjelden anledning
Megler Larsen understreker at eiendommen med adresse Kastellveien 34 er en sjelden anledning.

- Den er spesielt usjenert, og hovedhuset har en gjennomgående veldig høy standard. Vi snakker om en helt strøken eiendom, sier han.

Selve hytta er omgitt av 3,5 mål tomt, med «lang strandlinje» og altså et romslig bryggeanlegg.

Salget i Kastellveien er ifølge Agderposten det tredje største langs sjøen i Aust-Agder i år. Stian Larsen. Foto: Sørmegleren.
Foran på listen kommer Vragviga i Grimstad og Bergsøya i Lillesand. Førstnevnte ble kjøpt av Einar Aas, som betalte Andreas Ove Ugland 30 millioner kroner kontant.

Linn Stokke og Atle Brynestad solgte sistnevnte til Annette Rønnestad og Peder Nærbø for 21,25 millioner kroner, fortsetter avisen.

Begge salgene ble formidlet av Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg i Kristiansand.

Ikke helt dødt ennå Larsen (bildet) vil karakterisere 2015-sesongen som variabel.

- Vi har hatt mer interesse rundt de mer eksklusive objektene enn tidligere. Men rundt objekter som i Kastellveien, der alt er 100 prosent og du kan ta i bruk eiendommen umiddelbart, er det absolutt en del interesse, sier han til Hegnar.no.

Og markedet er ikke helt dødt ennå.

- Sesongen er klart på hell, men vi opplever fremdeles aktivitet. Søndag viste vi frem en eiendom i Kjekstadveien, også det i Homborsund, med en prisantydning på 10 millioner kroner.

- Her snakker vi om et hovedhus fra 1600-tallet, mangfoldige kvadratmeter bygningsmasse få meter fra vannet og lang strandlinje. Visningen var meget godt besøkt, avslutter megleren hos Sørmegleren overfor Hegnar.no.

Flere nyheter Sjefanalytiker om boligprisene: - Vi kan godt få et prisfall
Boligkjøperne har blitt mer kresne
Prisene på borettslagsboliger er uendret
- Beste hyttemarked på ti år

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!