Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bladde opp 5 - 6 millioner kroner for Therese Johaug

Sunnmøringen og investoren Knut Flakk nølte ikke lenge med å bla opp millioner for Therese Johaug.

ØKONOMI: Selskapet til Therese Johaug trengte penger og en sunnmøring var ikke tung å be. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ØKONOMI: Selskapet til Therese Johaug trengte penger og en sunnmøring var ikke tung å be. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I en emisjon tidligere i år kjøpte sunnmøringen, industrimannen og investoren Knut Flakk seg inn i selskapet Small Nordic, som står bak Therese Johaugs skihansker.

- Vi tilførte selskapet 5-6 millioner kroner for å ha et godt grunnlag å vokse på, sier Flakk til Finansavisen i dag.

Etter emisjonen kontrollerer Flakk nå 40 prosent av Small Nordic, og det priser selskapet til 15 millioner kroner.

Therese Johaug er også med på eiersiden gjennom selskapet Startstreken AS, og sitter på drøye 10 prosent av aksjene i selskapet. I tillegg får Johaug betalt for merkenavnet sitt når hansken selges.

Therese Johaug har registrert merkevaren sin i Norge, EU, Russland, Kina og USA. Det sier litt om planene fremover, skriver avisen.

Økonomisk har det gått som en kule for Small Nordic. I 2012-regnskapet, som gjaldt frem til sommeren i fjor, hadde selskapet en omsetning på 3,6 millioner kroner. Ifølge Finansavisen var det uten hanskene.

Når nytt regnskap sendes inn rett over nyttår, for halve 2012 og hele 2013, vil omsetningen ha passert 20 millioner kroner, skriver avisen.

Flere nyheter Johaug rikere enn Northug
Her sylter skiløperne ned pengene sin og unngår skatt
- Petter Northug lurer ikke oss

SUNNMØRING: Investor Knut Flakk bladde opp 5 - 6 millioner for en stor eierandel i selskapet til Therese Johaug og blir styreleder i Small Nordic. Foto: Hilde Oreld / Finansavisen
SUNNMØRING: Investor Knut Flakk bladde opp 5 - 6 millioner for en stor eierandel i selskapet til Therese Johaug og blir styreleder i Small Nordic. Foto: Hilde Oreld / Finansavisen Vis mer