BETENKT Oscar Pistorius er tiltalt for overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp for et drøyt år siden. Foto: AP Photo/Kim Ludbrook/NTB Scanpix
BETENKT Oscar Pistorius er tiltalt for overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp for et drøyt år siden. Foto: AP Photo/Kim Ludbrook/NTB ScanpixVis mer

«Blade Runner» gråt da modellkjærestens skuddskader ble beskrevet

Også vitnet tørket tårer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag fortsatte rettssaken mot Oscar Pistorius, som er tiltalt for overlagt drap på kjæresten Reeva Steenkamp.

Som i går, var det nabo Michelle Burger som forklarte seg. Hun er det første av totalt 107 vitner på lista. I går fortalte hun at hun hørte fire skudd og skrik fra to personer. Pistorius' advokat Barry Roux fortsatte i dag sitt knallharde angrep på Burgers vitnemål.

- Etter å ha blitt skutt, ville omfanget av hjerneskaden redusert Steenkamps kognitive funksjoner til null. Likevel sier du at du hørte henne skrike? sa Roux for å så tvil om troverdigheten til vitnet.

Beskrivelsene av de alvorlige hjerneskadene, påført av skudd fra Pistorius, som tok livet av Steenkamp, fikk 400-meterløperen til å bryte sammen i tårer.

Advokat Roux brukte også mye tid på å spekulere i om ikke Burgers vitnemål var i overkant likt det som kom fram av hennes ektemann, og at de kanskje hadde påvirket hverandre. Burger svarte da med at de så og hørte det samme, fra samme seng i samme rom, og det kanskje ikke var så rart.

Roux nektet derimot å gi seg, og presset så hardt at også Burger til slutt begynte å gråte.

Rettssaken er ventet å ta tre uker, og fortsetter i morgen.