Blafret med store penger

Postfunksjonæren (54) reagerte da Dan Pettersen ville gjøre en innbetaling på 120 000 kroner med store, uryddige bunker 200-lapper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Flere vitner fortalte i går om sine reaksjoner da stavangermannen blafret med sedlene i månedene etter ranet. Blant dem var en postfunksjonær på Stord, som var på jobb da Pettersen kom inn for å betale en bil han hadde kjøpt for 120 000 kroner. Ifølge vitnet trakk Pettersen fram en svær, uryddig bunke 200-kronerssedler - angivelig fra en sekk han hadde med. Tellemaskinen kom til rundt 97 000 kroner.

«Fått av mor ...»

-  Han sa at han hadde mer penger, og trakk opp flere sedler. Vi fortsatte å telle til vi kom til 120 000, fortalte kvinnen i går.

Pettersen skal ha fortalt en kollega av henne at han hadde fått pengene av sin mor, og ikke visste hvor mye han hadde i sekken.

-  Å komme helt fra Stavanger til Stord med 120 000 kroner, uten å vite hvor mye penger han hadde der, er vel noe alle ville reagert på, sa vitnet (54), som varslet politiet etterpå.

Det gjorde også bankansatte i ulike filialer, da Pettersen forsøkte å sette inn store beløp der. Noen av sedlene var til og med strimlet opp.

Betalte fra safe-poser

En Sandnes-mann som skulle leie ut et lokale til drift av Pettersens utested i slutten av april 2004, fortalte at startbeløpet på 37 600 kroner ble betalt på denne måten:

-  Vi sto på hver vår side av en bardisk. Han dukket ned bak disken og kom opp igjen med penger fra noen nattsafeposer. Da det viste seg å ikke være nok, dukket han ned igjen og kom opp med mer penger, fortalte gårdbrukeren (56) som var daglig leder i selskapet som eier bygningen.

-  Det gikk bare et par sekunder før jeg koblet dette til ranssaken. Jeg bøyde meg over og kikket diskret ned og fikk et glimt av nattsafeposene, forklarte vitnet, som siden gikk til politiet.

I månedene etter ranet kjøpte Pettersen bil, båt og hundevalp, i tillegg til å leie lokaler og gjøre flere store bankinnskudd. En revisorrapport fra Økokrim viser at Pettersen brukte 640 000 kroner mer enn han tjente i 2004. Aktoratet mener at dette var utbytte fra NOKAS-ranet, men dette vil bli bestridt av Pettersens advokat.

ØSTE UT: Dan Pettersen strødde om seg med penger i sommeren 2004.