Blagojevich trosser Senatet

Utnevnte Obamas etterfølger i dag, på tross av advarslene.

UTNEVNTE OBAMAS ETTERFØLGER: Skandaliserte Rod Blagojevich har utnevnt Roland Burris som ny senator. Det spørs hvor lenge Burris får ha den jobben.
Foto: REUTERS/SCANPIX
UTNEVNTE OBAMAS ETTERFØLGER: Skandaliserte Rod Blagojevich har utnevnt Roland Burris som ny senator. Det spørs hvor lenge Burris får ha den jobben. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tirsdag utnevnte den amerikanske delstaten Illinois? guvernør Rod Blagojevich etterfølgeren til påtroppende president Barack Obama som Illinois-senator. Valget falt på delstatens tidligere justisminister, demokraten Roland Burris (71), ifølge nyhetsbyrået AP.

Demokratene i delstaten har sterkt frarådet ham å foreta utnevnelsen. Tidligere i desember ble Blagojevich siktet for grov korrupsjon etter at han angivelig skal ha forsøkt å tjene penger på Barack Obamas avgang som senator.Guvernøren trosset alle advarslene da han utnevnte Burris i dag. Flere senatsmedlemmer sier at de ikke vil støtte utnevnelsen.

- Folket i Illinois har rett på å ha to senatorer til å representere dem i Washington D.C. Som guvernør er jeg nødt til å gjøre denne utnevnelsen, sa Blagojevich i dag.

Demokratene hadde håpet å få ham avsatt raskt for å unngå at han utnevner ny senator for å overta plassen til Obama, men statsadvokaten i Illinois nektet å avsette den korrupsjonsmistenkte guvernøren.

- Sjokkerende korrupsjonsssakBlagojevich er nå siktet for korrupsjon, etter at telefonavlytting fikk FBI til å anta at han skal ha forsøkt å selge senatsplassen til høystbydende. Blagojevich-saken beskrives av FBI som sjokkerende. «Jeg har noe (senatplassen) som er «fucking golden», du gir ikke det bort gratis», sier Blagojevich i en telefonsamtalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer