Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blair: - Liv står i fare

Bensinblokaden truer liv og helse i Storbritannia, sa statsminister Tony Blair i TV i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blair ba bønder og lastebileiere som stenger portene til oljeraffineriene om å la oljeselskapene få drivstoff i tankene, tankbilene ut på veien og fram til bensinpumpene.

- Det er virkelig fare nå for at helsevesenet og andre basale tjenester. Liv står i fare dersom disse folkene ikke kan arbeide, sa Blair i sin andre TV-tale på ett døgn.

Tirsdag sa Blair selvsikkert at situasjonen skulle gå mot det normale innen 24 timer. Et døgn senere var situasjonen langt mer dramatisk.

Tankbiler med politieskorte har så smått begynt å kjøre ut bensin til britene, men transportarbeiderne har nektet å gi seg og fortsetter blokadene. Minsre enn en tidel av normal drivstoffmengde transporteres på britiske veier, gatene er frie for trafikk, skolene risikerer å måtte stenge, sykehus utsetter operasjoner, og døde kommer ikke i graven. Matbutikkene er bekymret for at det skal bli tynt i hyllene etterhvert.

(NTB)