<strong>- RIKTIG AVGJØRELSE:</strong> Britenes tidligere statsminister Tony Blair har uttalt i et intervju med BBC at han ville støttet invasjonen av Irak selv uten at det forelå bevis for at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. Foto:Reuters/Scanpix
- RIKTIG AVGJØRELSE: Britenes tidligere statsminister Tony Blair har uttalt i et intervju med BBC at han ville støttet invasjonen av Irak selv uten at det forelå bevis for at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. Foto:Reuters/Scanpix Vis mer

Blair: - Ville fjernet Saddam Hussein uansett

Selv uten bevis for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Intervjuet med Storbritannias tidligere statsminister sendes søndag på BBC One. Til TV-kanalen forteller Blair at det var en riktig avgjørelse å invadere Irak for å fjerne daværende president Hussein, også dersom det ikke fantes bevis for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen.

- Jeg ville fortsatt ment at det var riktig å avsette ham. Vi ville åpenbart ha blitt nødt til å bruke andre argumenter om hvilken trussel Hussein utgjorde for resten av regionen, sier Blair.

Blair skal på nyåret forklare seg for kommisjonen som gransker Storbritannias involvering i Irak-krigen. Høringen som pågår i London, har som mål å komme til bunns i hvordan og hvorfor Storbritannia ble med på å angripe Irak.

Uttalelsene til BBC kritiseres allerede før sending av britiske parlamentarikere.

- Disse kommentarene er kyniske utspill som tar sikte på å formilde folkets reaksjoner i forkant av at Blair skal møte for Irak-høringen, uttalte konservative Richard Ottoway fra Parlamentets etterretnings- og sikkerhetskomité.

- Dersom parlamentarikerne hadde visst hele sannheten, er det usannsynlig at Blair ville fått støtte til å delta i invasjonen av Irak. (©NTB)

Britenes tidligere statsminister Tony Blair har uttalt i et intervju med BBC at han ville støttet invasjonen av Irak selv uten at det forelå bevis for at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. Foto: REUTERS / Andrew Winning / SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer