Blair: - Ville fjernet Saddam Hussein uansett

Selv uten bevis for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen.

- RIKTIG AVGJØRELSE: Britenes tidligere statsminister Tony Blair har uttalt i et intervju med BBC at han ville støttet invasjonen av Irak selv uten at det forelå bevis for at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. Foto:Reuters/Scanpix
- RIKTIG AVGJØRELSE: Britenes tidligere statsminister Tony Blair har uttalt i et intervju med BBC at han ville støttet invasjonen av Irak selv uten at det forelå bevis for at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen. Foto:Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Intervjuet med Storbritannias tidligere statsminister sendes søndag på BBC One. Til TV-kanalen forteller Blair at det var en riktig avgjørelse å invadere Irak for å fjerne daværende president Hussein, også dersom det ikke fantes bevis for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen.

- Jeg ville fortsatt ment at det var riktig å avsette ham. Vi ville åpenbart ha blitt nødt til å bruke andre argumenter om hvilken trussel Hussein utgjorde for resten av regionen, sier Blair.

Blair skal på nyåret forklare seg for kommisjonen som gransker Storbritannias involvering i Irak-krigen. Høringen som pågår i London, har som mål å komme til bunns i hvordan og hvorfor Storbritannia ble med på å angripe Irak.

Uttalelsene til BBC kritiseres allerede før sending av britiske parlamentarikere.

- Disse kommentarene er kyniske utspill som tar sikte på å formilde folkets reaksjoner i forkant av at Blair skal møte for Irak-høringen, uttalte konservative Richard Ottoway fra Parlamentets etterretnings- og sikkerhetskomité.

- Dersom parlamentarikerne hadde visst hele sannheten, er det usannsynlig at Blair ville fått støtte til å delta i invasjonen av Irak. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer