Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blair avslører nye terrorbevis

LONDON (Dagbladet): Den britiske regjeringen vil om få dager legge fram nye bevis for at Osama bin Laden står bak terroraksjonen mot World Trade Center og Pentagon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant bevisene er en video der Osama bin Laden for første gang innrømmer at angrepet mot World Trade Center var «legitimt mål».

En reporter i den britiske avisa Sunday Telegraph har sett videoen. Her skal bin Laden for første gang innrømme det var hans organisasjon al-Qaida som var ansvarlige for at de kaprede flyene styrtet i Pentagon og New Yorks berømte tvillingtårn.

Avsløre mer terror

- Den britiske regjeringen vil legge fram nye bevis mot Osama bin Laden, som inkluderer detaljer fra en video der den hovedmistenkte bak terrorangrepet betegner World Trade Center som et «legitimt mål», sa en regjeringstalsmann til nyhetsbyrået AP i går kveld.

Videoen skal og avsløre bin Ladens andre terroraktiviteter. Det hersker imidlertid uklarhet om innrømmelsene. En talsmann for Det hvite hus i Washington sier ifølge AP at terroristlederen ikke erkjenner direkte ansvar for angrepet. Bin Laden priser imidlertid aksjonen.

Velsignet av Allah

Sunday Telegraph meldte rg i går at den ettersøkte Osama bin Laden hevder kaprerne som førte flyene inn i tvillingtårnene i New York og Pentagon i Washington, var «velsignet av Allah».

Bin Laden lover at det han betegner som amerikanernes terror skal hevnes.

Det britiske utenriksdepartementet sier at det rg er andre former for bevis som skal legges fram seinere denne uka. Bevisene skal være hentet fra andre videoer som bin Laden har laget.

Hele Norges coronakart