Blair får ikke forhandle med Hamas

Til Midtøsten med begrenset mandat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tony Blair reiser over helga til Midtøsten som spesialutsending for den såkalte Kvartetten, FN, EU, USA og Russland. Men han får ikke forhandle med Hamas.

Blair omgikk spørsmålet om hans begrensede mandat etter et møte i Kvartetten i Lisboa torsdag, og sa han gledet seg til å ta fatt på jobben som spesialutsending.

Møtet i Kvartetten, det første siden Hamas tok full kontroll over Gazastripen, ga støtte til president Bushs planer om til høsten å starte forhandlinger med sikte på opprettelsen av en palestinsk stat.

Den tidligere britiske statsministeren reiser til Midtøsten på sin første reise som Kvartettens spesialutsending mandag.

Utnevnelsen av Blair som Kvartettens utsending er blitt fulgt av en debatt om Blairs mandat, som flere mener er for begrenset. Blair skal bistå palestinerne med utviklingen av deres økonomi og infrastruktur.

Enkelte europeiske utenriksministere, og angivelig palestinerne selv, har gått inn for at Blairs mandat skal utvides til også å omfatte forhandlinger med Hamas.

Men USA setter foten ned for slike forhandlinger, og vil ikke at Blair skal bli mellommann som også forhandler med Hamas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer