Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blair går av i mai.

Forlater statsministerjobben etter ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Tony Blair vil gå av i juli neste år, skriver den engelske tabloiden The Sun.

I lengre tid har spekulasjonene gått om når Blair vil gi fra seg makten etter at han ble valgt til statsminister i 1997.

Nå har avisen presentert det de hevder er en tidsplan for Blairs avgang. Ifølge denne planen vil Blair gå av 31. mai. I juni neste år vil Labour starte prosessen med å velge en ny statsministerkandidat.

49 Labourrepresentanter gikk nylig sammen om et brev der de gir sin klare støtte til Blair. Men Blair har ikke udelt støtte i eget parti. Flere av partiets representanter har også krevd en dato for hans avgang.

Daily Mirror hevder å ha fått tak i et notat som er lekket fra Labour-regjeringen og at dette ikke tidsfester Blairs avgang. Avisen har likevel fått bekrefter fra høytstående Labour-representanter at han sannsynligvis går av neste år, skriver AP.

GÅR AV: Britenes statsminister Tony Blair gir seg neste sommer, skriver The Sun. Foto: Scanpix
GÅR AV: Britenes statsminister Tony Blair gir seg neste sommer, skriver The Sun. Foto: Scanpix Vis mer
KONTROVERSIELL: Tony Blair har til tider fått sterk kritikk, blant annet for Storbritannias engasjement i Irak-krigen, sammen med USA.