- Blair henter hjem soldater fra Irak

Mens president George W. Bush sender flere soldater til Irak, planlegger britene å hente hjem 40 prosent av sine soldater i løpet av våren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens president George W. Bush sender flere soldater til Irak, planlegger britene å hente hjem 40 prosent av sine soldater i løpet av våren.

Nærmere 3.000 britiske soldater blir trukket ut av Irak innen utgangen av mai, skriver The Daily Telegraph som hevder å ha fått tilgang til det britiske forsvarets plan for tilbaketrekking.

Dersom avisens opplysninger stemmer, blir britene Irak-styrke bli redusert til rundt 4.500 soldater. USA vil til sammenligning ha over 150.000 soldater i landet.

Statsminister Tony Blair vil kunngjøre den britiske Irak-nedtrappingen i løpet av to uker skriver The Daily Telegraph.

Talsmenn for britiske myndigheter avviste onsdag kveld opplysningene om tilbaketrekking som spekulasjoner.

- Jeg kan ikke gå god for verken datoer eller tall, sa en talsmann for det britiske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Britene har hatt ansvaret for Basra-provinsen i Sør-Irak siden invasjonen i mars 2003, men planlegger å overlate kontrollen til irakiske sikkerhetsstyrker i løpet av våren.

De gjenværende britiske styrkene skal da stasjoneres i en militærbase ved flyplassen vest for Basra, der de først og fremst skal ligge i beredskap, skriver The Daily Telegraph.

BRITISKE STYRKER: Rundt 3000 britiske soldater skal trekkes ut av Irak i løpet av mai. Foto: Reuters/Scanpix
BRITISKE STYRKER: Rundt 3000 britiske soldater skal trekkes ut av Irak i løpet av mai. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

(NTB)