Blair hyrer «supernannies» for 50 millioner

Vil hjelpe foreldre med barneoppdragelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barnepsykologer eller supernannies som de er blitt hetende på reality-språket, skal hjelpe til med barneoppdragelsen i 77 av Englands mest belastede områder, melder BBC.

I en artikkel i tabloidavisen The Sun skriver statsminister Tony Blair at initiativet, som vil koste 4 millioner pund eller nærmere 50 millioner norske kroner, skal ta årsakene til kriminalitet og uro ved roten.

Blair sier også at ekspertene vil ha mulighet til å gå inn - enten gjennom en-til-en støtte eller i gruppetimer - for å gi en hjelpende hånd til foreldre som har problemer med barna før disse problemene kommer ut av kontroll.

Formålet med planen er ikke å blande seg inn i normalt familieliv, men heller sørge for at det faktisk er normalt.

- Livet er ikke normalt hvis du har 12-åringer ute hver kveld, som både drikker og lager bråk i gatene uten at foreldrene vet om det eller bryr seg.

Og statsministeren legger til:

- Under disse omstendighetene er litt barnevakt med pisk og gulrot nøyaktig hva lokalsamfunnet trenger, ikke minst hva barnet trenger.

Initiativet kommer etter at en undersøkelse gjort på vegne av Public Policy Research viste at britiske barn er de som oppfører seg dårligst i Europa - enten det gjelder narkotika, alkohol, vold eller seksuell adferd.

BARNEOPPDRAGELSESHJELP: Statsminister Tony Blair vil at barnepsykologer skal hjelpe til med oppdragelsen i 77 av Englands mest belastede områder. Foto: Reuters/Scanpix
BARNEOPPDRAGELSESHJELP: Statsminister Tony Blair vil at barnepsykologer skal hjelpe til med oppdragelsen i 77 av Englands mest belastede områder. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer