Blair knusende overlegen

Tony Blairs seier i det engelske Parlaments-valget ble akkurat så stor som ventet på forhånd. Labour fikk 44 prosent av stemmene, viser den første valgdagsmålingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blair sa i natt at han ser på det som en ære å tjene sitt land som statsminister, og takket velgerne for seieren. Han kalte valget et historisk øyeblikk, siden det er første gang i Labours 100-årige historie at partiet sitter to perioder i strekk. - Det er dette vi alltid har arbeidet for. Vi visste alltid at vi trengte mer enn en periode for å kunne gjennomføre det arbeidet vi har innledet, sa Blair.

Mens det var euforisk stemning i arbeiderpartileiren under valgseieren i 1997, en seier som markerte slutten på 18 år med konservativt styre i Storbritannia, var jubelen natt til fredag noe mer dempet.

Blair betegnet selv stemningen som «mer edruelig», og viste til at torsdagens seier i realiteten var velgernes dom over de siste fire års politikk.

- Jeg tror at dette er et bedre land enn det var i 1997, og at det om fem år vil være et enda bedre land enn i dag, sa Blair natt til fredag.

- Mye er gjort, men mye gjenstår, la statsministeren til.

De konservative, med William Hague som leder, kom opp i 32 prosent, mens liberal-demokratene sanket rundt 17 prosent av stemmene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer