Blair leder fortsatt

Tross bråket om krigen i Irak, leder Blair på meningsmålingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tross bråket om at statsminister Tony Blair hold tilbake den juridiske betenkningen om lovligheten av en krig mot Irak har Labour fortsatt en komfortabel ledelse på meningsmålingene før valget 5. mai

For tredje dag på rad får Labour en oppslutning på 40 prosent i The Times målinger. Det konservative partiet, som har stått i spissen for kritikken mot Blair, og kalt ham en løgner, får 32 prosent oppslutning, opp en prosent fra forrige måling. Liberaldemokratene, som var det eneste store partiet som var imot krigen i Irak, er blitt stående uforandret med 21 prosent.

I dag forsøkte Blair å rette fokus mot innenrikspolitiske saker.

- I dag vender vi tilbake til de store og fundamentale valg landet står overfor, framover eller bakover, sa Blair på et valgmøte hvor han presenterte en valgplakat som skryter av den sterke økonomiske utviklingen under Blair-regjeringen.

De konservatives leder, Michael Howard, som har ledet angrepene på Blairs karakter og integritet, vil også videre med nye valkampsaker.

- Britene ønsker å legge bak seg debatten som har gått de siste dagene. Karakter er en viktig sak for dem, men nå vil de høre om noe bedre, sa han på en pressekonferanse i Cardiff.

Når Howard nå signaliserer at det har vært sagt nok om Blairs håndtering av regjeringsadvokatens betenkning om krig mot Irak, skyldes det trolig at han neppe scorer store politiske poeng på dette fordi han, i likhet med Blair, støttet krigen.