Blair støtter Clinton

Storbritannias statsminister Tony Blair støtter sin venn og kollega Bill Clinton til tross for de detaljerte avsløringene som har kommet frem de siste dagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica truet Clinton

Bare to timer etter at sex-rapporten ble offentliggjort ringte statsministeren personlig til den amerikasnek presidenten for å tilby 'sitt vennskap og sin støtte'.

Tony Blair er den første, og eneste statslederen så langt, som har snakket direkte med Clinton etter at en hel verden har blitt kjent med de pikante detaljene i Clintons seksuelle forhold til Monica Lewinsky. Blairs erklæring til Clinton kom under en samtale fredag kveld, da de to statslederne også diskuterte utviklingen i Nord-Irland samt Russland og verdensøkonomien. Hilsenen ble varmt mottat av presidenten.

Tenker på sin venn

Det var etter å ha sett TV-nyhetene fredag kveld, som i stor grad ble viet Kenneth Starrs rapport, Blair tok kontakt med Clinton for å si at 'han tenkte på ham' og uttrykte stor forståelse for den personlige og politiske krisen Clinton nå må hanskes med i hjemlandet.

Dette er andre gang Tony Blair har lagt all sin tyngde bak president Clinton mens det stormet som verst rundt ham. I februar, rett etter at beskyldningene om Clintons forhold til Lewinsky ble kjent, reiste Blair til Washington på et hastebesøk. Her benyttet han anledningen til å si at etter han ble statsminister har han 'lært ham å kjenne som en jeg kan stole på og en jeg er stolt av ikke å bare kalle en kollega, men også en venn.'