Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blair ut som brannslokker

LONDON (Dagbladet): Statsminister Tony Blair måtte rykke ut til Nord-Irland for å drive aktiv brannslokking i går ettermiddag. Den paramilitære lojalistgruppen Loyalist Volunteer Front (LVF) satte natt til i går fyr på ti katolske kirker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tony Blair reiste i all hast til Nord-Irland, og møtte først den nye førsteminister David Trimble og hans nestkommanderende Seamus Mallon. Deretter så Blair de brannherjede kirkene.

- Slike ugjerninger tilhører fortida, og vi jobber nå sammen for framtida. Disse kirkene skal vi bygge opp igjen, og vi må nå samarbeide for å skape den freden i Nord-Irland som folket vil ha, sa statsminister Tony Blair.

Kirkebrannene har sjokkert folk, politikere og kirkeledere i Nord-Irland, og nesten alle er samstemte i sin fordømmelse av herjingene.
De fleste eksperter setter kirkebrannene i forbindelse med problemene omkring den kontroversielle Orangeordenens marsj i Drumcree førstkommende søndag. Den uavhengige marsjkommisjonen har bestemt at marsjen ikke skal gå gjennom nasjonalistiske områder, noe som har ført til trusler fra unionistene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!