Blair vil sitte til 2010

Gordon Brown må vente en stund til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet/Dagbladet.no): Tony Blair vil fortsette som statsminister i flere år til. Dermed må finansminister Gordon Brown smøre seg med tålmodighet før han får nøklene til Downing Street 10.

- Vil fullføre

I et nyttårsintervju med avisa The Sun sier Blair at han ikke har til hensikt å gå av som statsminister før valgløftene frå i vår er gjennomført.

- Jeg gikk gjennom valgkampen for seks måneder siden, og har ingen planer om å forlate scenen. Først vil jeg fullføre den politikken jeg har påbegynt, sier Blair til avisa.

Han har tidligere sagt at han vil forlate statsministerboligen Downing Street 10 før neste valg, men har nektet å gi en eksakt dato. Nå sier han at det slett ikke haster med å sette i gang flyttesjauen.

- Jeg skal ingen steder. Jeg er her, og jeg skal gjennomføre hele programmet mitt, sier han.

- Brown trenger selvtillit

Ifølge britisk valglov kan han vente med å be dronninga skrive ut nyvalg til 2010, og Blair signaliserer at han vil sitte ut det meste av perioden. Finansminister Gordon Brown må derfor smøre seg med tålmodighet. De to gikk sammen om å bygge opp New Labour på 90-tallet, men rivaliseringen mellom de to har etter hvert blitt et problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer