Blair vil vente

Storbritannia vil utsette et angrep på Irak. Det ble klart etter at statsminister Tony Blair og flere regjeringstalsmenn i går understreket at FNs våpeninspektører «må få mer tid på seg» før en konklusjon kan trekkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blair sa selv at «FNs våpeninspektører må få tid og plass til å fullføre sitt oppdrag», og utenriksminister Jack Straw understreket det samme.

Opprør truer

De siste dagene har stadig flere britiske regjeringsmedlemmer og et økende antall av regjeringspartiets parlamentsmedlemmer slått fast at Storbritannia ikke vil gå til krig uten FNs godkjennelse.

Tony Blair understreket det selv i sin tale til britiske ambassadører tirsdag. I onsdagens spørretime ble han kryssforhørt av sine egne partimedlemmer, De krevde beviser for at Saddam har masseødeleggelsesvåpen og et FN-mandat før en krig kan komme på tale. Nærmere en fjerdedel av Labours parlamentsmedlemmer truer med opprør dersom Blair går med i en krig uten FN-mandat.

Et flertall av den britiske befolkning er skeptiske til en krig mot Irak.

Utsettes til høsten?

En statssekretær sa etter gårsdagens regjeringsmøte at «det for øyeblikket ikke er noe som kan rettferdiggjøre en krig. Oppfatningen deles av hele regjeringen».

- Ingen, ikke en gang Tony Blair vil gå til krig nå bare fordi George W. Bush sier at han ikke vil ha sine tropper gående uvirksomme i ørkenen, skal han ha sagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer