Blair vurderer soldater til Darfur

Storbritannias statsminister har lagt planer for å kunne bistå med britiske soldater i en mulig militærintervensjon i Darfur-regionen i Sudan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Statsministeren har bedt om at alle muligheter som kan redde liv blir vurdert, og han utelukker ikke militæret, sier en regjeringskilde til avisa the Guardian.

Ifølge avisa vurderer Blair tre alternativer: Å sende britiske soldater for å bistå nødhjelpsarbeidet, å sende logistisk støtte til en styrke fra Den afrikanske union (AU), og å utplassere britiske soldater for å beskytte flyktningleirene.

Det tredje og mest risikable alternativet forutsetter at regjeringen i Khartoum gir grønt lys, noe den vil være motvillig til å gjøre, skriver Guardian.

Sikkerhetsresolusjon

FNs generalsekretær mener Sudan ikke gjør nok for å beskytte menneskene i Darfur. Kofi Annan sier verden ikke kan sitte å se på at regjeringen i Khartoum ikke oppfyller løftene om å avvæpne den arabiske Janjaweed-militsen.

FNs sikkerhetsråd vurderer nå å vedta en resolusjon som vil innføre sanksjoner mot Sudan dersom volden fortsetter.

Annan skal torsdag møte USAs utenriksminister Colin Powell for å diskutere krisen i Darfur.

- Det er tid for å komme sammen og se svært nøye på situasjonen, sier talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet, Richard Boucher.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer