Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blairs datter tatt av turbulens

Statsminister Tony Blairs datter Kathryn slapp alvorlige skader da flyet hun satt i falt hundre meter i lufta. 11-åringen ble reddet av setebeltet da jumbojeten havnet i kraftig turbulens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Tony Blair og kona Cherie raste ut til Heathrow da de fikk høre om datterens nestenulykke. I 35 000 fots høyde kom jumbojeten inn i kraftig turbulens, og flere av de 235 passasjerene ble skadd. Mange av flyvertinnene ble også kastet rundt som filledukker i den skremmende opplevelsen. Tony Blairs 11-årige datter Kathryn var på vei fra Australia da flyet kom inn i området med klarværs-turbulens. 11-åringen var så heldig at hun hadde på seg setebeltet, og unngikk dermed fysiske skader. Men hun er en skremmende opplevelse rikere.

Flere av de skadde passasjerene ble bragt ut av flyet i rullestoler, og med kraver rundt nakken.

Kraftig turbulens

Fenomenet kalles klarværs-turbulens, og kan ikke sees på radar. I 30 magevendende sekunder falt flyet to ganger opp til 300 fot. Flyet landet i Singapore hvor leger behandlet de brukne ribbeina og håndleddene, i tillegg til slagskader og sjokk.

Kathryn og en skolevenninne ble satt på første fly til London hvor hun ble møtt av mor og far.

- Hun fant hele episoden svært skremmende, sier en kilde i British Airways til The Mirror.

Slo hodet i taket

Det oppsto panikk da flyet falt ikke bare en gang, men to.

- Folk ble kastet ut av setene sine, selv mannskapet så skrekkslagne ut, sa en av passasjerene til The Mirror.

- Noen fløy gjennom panelet i taket. Alt som vistes var bena som hang ut, sa passasjer Barry White, ifølge avisa.

Selv flykapteinen fikk seg en støkk i livet.

- Denne type turbulens er umulig å forutse. Den vistes ikke på radaren, og vi fikk ingen forvarsler. Dette er første gang det har skjedd siden jeg begynte å fly for 30 år siden, sier kaptein Bill Mullins (50).

- Det må ha vært en skremmende opplevelse for passasjerene, men vi mistet aldri kontroll over flyet, sier han til The Mirror.