Blairs livvakt løsnet skudd på flyplass

Nok et klønete uhell for eks-statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av Tony Blairs livvakter løsnet skudd på Ben-Gurion flyplass i Israel i ettermiddag. Skuddløsningen skjedde da den tidligere britiske statsministeren var i ferd med å forlate landet, skriver Haaretz.

Klønete uhell

Ingen ble skadd under skytingen. Ifølge den israelske avisen skal det hele ha vært et uhell, men skapte likevel frykt på flyplassen. Skuddet ble fyrt av utenfor terminalbygningen ved 15-tiden i ettermiddag lokaltid.

Både sikkerhetsfolk og politi styrtet til stedet, men fant raskt ut at det hele altså var et klønete uhell begått av livvakten, som jobber for britiske Secret Service.

Ifølge Sky News ble den klønete livvakten pågrepet av israelsk politi.

Sendte jagerfly etter Blair

Dette er imidlertid ikke første gang Tony Blair skremmer opp israelske myndigheter. I slutten av mai sendte israelerne opp to jagerfly for å komme nærmere inn på et fly som ble oppfattet som fiendtlig.

Flymannskapet ville nemlig ikke identifisere seg selv overfor kontrolltårnet på bakken. Det var ingen ringere enn Tony Blair som satt om bord i privatflyet. Han var på vei fra World Economic Forum i Sinai til en investeringskonferanse i Betlehem.

MØTTE LIVNI: Tidligere i dag, før skytingen, møtte Midtøsten-utsending Tony Blair Israels utenriksminister Tzipi Livni. De to deltok i en minneseremoni for fredsprisvinner Yitzhak Rabin, som ble drept 4. november 1995. Foto: AP/SCANPIX
MØTTE LIVNI: Tidligere i dag, før skytingen, møtte Midtøsten-utsending Tony Blair Israels utenriksminister Tzipi Livni. De to deltok i en minneseremoni for fredsprisvinner Yitzhak Rabin, som ble drept 4. november 1995. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

De to jagerne fikk raskt kontakt med Blairs pilot som kunne fortelle at de hadde den tidligere statsministeren om bord. Flyet hadde problemer med kommunikasjonssystemet og hørte ikke at det israelske kontrolltårnet gjentatte ganger forsøkte å få kontakt.

La igjen våpenet på do

For å sette prikken over ien er det heller ikke første gangen at noen av Blairs livvakter er uforsiktige med våpenbruk. I september fikk en kvinnelig livvakt sparken etter at hun glemte igjen våpenet sitt på en kaffebar i London. Personalet på Starbucks-kafeen fant en ladd Glock 17 på toalettet og ringte 999 umiddelbart.

Blairs livvakt løsnet skudd på flyplass