Blairs politiske far granskes for lånesnusk

LONDON (Dagbladet): Peter Mandelson, mannen som i mange år har vært Tony Blairs nærmeste rådgiver og imageskaper, blir gransket for snusk i forbindelse med et pengelån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandelson er en kontroversiell politiker i den britiske regjeringen, og nå er det kjent at han har lånt 4,2 millioner kroner privat av en annen omstridt minister i Blairs regjering, Geoffrey Robinson.

Robinson er finansminister og styrtrik. Flere ganger denne høsten har han måttet redegjøre for skattefrie, utenlandske konti knyttet til hans omfattende forretningsvirksomhet.

Geoffrey Robinson måtte også for et par måneder siden be Parlamentet om unnskyldning etter at han hadde «glemt» å redegjøre for stiftelser som er registrert i skatteparadiset Guernsey.

Etter avsløringene av finansministerens skatteforhold, ble saken oversendt til handels- og industridepartementet for gransking. Og minister for dette departementet er Peter Mandelson.

Kjøpte hus

Det er to år siden Peter Mandelson lånte 4,2 millioner kroner privat av Geoffrey Robinson.

Mandelson brukte pengene til å kjøpe seg et stort, flott hus i London. Peter Mandelson har til nå tjent 3,9 millioner kroner på huskjøpet, fordi husprisene i London er skyhøye.

Statsminister Tony Blair var ikke orientert om det private lånet, men han har valgt å forsvare sine to ministrer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer