Blairs utenriksminister i sex-skandale

LONDON (Dagbladet): Tony Blair er rasende etter avsløringen av nye pikante detaljer om sexlivet til utenriksminster Robin Cook. Ekskona Margaret har skrevet bok om Cook. Hun har hevnet seg fryktelig på sin virile eksmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utenriksminister Robin Cook er politisk lammet etter bokutgivelsen.

- Robin er en notorisk kvinnejeger. Han hadde seks elskerinner mens han var gift med meg, og han elsket med en av dem mens jeg gikk gravid med vår yngste sønn, hevder Margaret Cook i The Sunday Times.
Margaret Cook sto last og brast med Robin Cook helt fram til i fjor høst. Da avslørte en britisk avis at Cook hadde et forhold til sin sekretær Gaynor Regan. Robin Cook valgte å la seg separere fra kona 40 minutter før de to skulle reise på ferie til USA. Han har nå giftet seg med sekretæren.

Knallhardt

Margaret Cook har vært knallhard med eksmannen i boka som nå lanseres.

I tillegg til å slå fast at han var notorisk utro, skriver hun også at hans avhengighet av alkohol og piller brakte ham mot nervesammenbrudd.

I tillegg hevder hun at Robin heller ikke har vært helt lojal mot statsminister Tony Blair.

- Robin hevdet at Tony solgte partiets sjel for å komme til makta, skriver hun.

Andre regjeringskolleger får også vite hvor de står i Robin Cooks øyne. Cook hatet partiets propagandasjef Peter Mandelson, og han ble kvalm av finansminister Gordon Brown.

Og det hagler av kompromitterende beskyldninger mot den spesielle utenriksministeren:

  • Ifølge ekskona var han besatt av penger!
  • Han flørtet åpenlyst med kvinner over alt, selv etter at han var blitt utenriksminister. På flyturer flørtet han med flyvertinner, og sa til Margaret at han ønsket å ta flyvertinnene med seg hjem.
  • Robin Cook hadde lovet å bryte med Gaynor Regan, men greide det ikke av frykt for at hun skulle få nervesammenbrudd. Sekretærens eventuelle sammenbrudd hadde han ikke overlevd politisk.

Slutten

Avsløringene betyr utvilsom at hans muligheter innen partiet nå er begrenset.

Margaret Cook benekter at boka er skrevet som en hevn for alt det vonde hun opplevde.

- Jeg har utelatt masse. Alle historiene som virkelig ville brakt skam over Robin er utelatt i boka, sier hun.

Margaret Cook har lyktes i å bygge opp livet på nytt etter skilsmissen. Hun har fortalt at hun hevnet seg på Robin ved å gå til sengs med en turguide etter at separasjonen var et faktum. Nå har hun funnet seg en ny venn, er lykkelig i jobben og glad for å være kvitt Robin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer