Blakk pensjonist skjøt seg selv i protest i Hellas

- Jeg har gjeld og holder det ikke ut lenger, skal mannen ha ropt før han skjøt seg.

STORE OPPTØYER: Etter en 77 år gammel mann skjøt seg i protest mot gjeldskrisen i landet, brøyt det ut store opptøyer i Athen i Hellas. Foto: ORESTIS PANAGIOTOU / EPA / NTB SCANPIX
STORE OPPTØYER: Etter en 77 år gammel mann skjøt seg i protest mot gjeldskrisen i landet, brøyt det ut store opptøyer i Athen i Hellas. Foto: ORESTIS PANAGIOTOU / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En pensjonist som slet økonomisk, skjøt og tok livet av seg selv utenfor den greske nasjonalforsamlingen onsdag. Hendelsen har vakt stor oppsikt i det gjeldstyngede landet, melder NTB.

Den 77 år gamle pensjonerte farmasøyten skal ifølge vitner ha dukket opp på Syntagma-torget onsdag morgen.

- Jeg har gjeld og jeg holder det ikke ut lenger, skal han ha ropt, før han satte en pistol mot tinningen og trakk av. Ifølge gresk politi hadde mannen en lapp i lommen hvor han anklaget politikere og en dårlig økonomi for å dytte ham over kanten.

Sterke reaksjoner Det offentlige selvmordet vakte raskt stor oppmerksomhet og sympati i det gjeldstyngede landet, hvor en av fem er arbeidsløse og stadig flere sliter med å få det til å gå rundt etter flere runder med kutt i lønninger og pensjoner.

Få timer etter selvmordet var åstedet fylt av lys, blomster og håndskrevne lapper som fordømte den økonomiske krisen landet er inne i.

Også landets ledende politikere på begge sider av det politiske spektrum uttrykte sjokk og sorg over hendelsen.

- En farmasøyt bør kunne leve komfortabelt på egen pensjon, sier Vassilis Papadopoulos som er talsmann for gruppen «I won't pay».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer