Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blåmannen

Navn: Martin Revheim Alder: 23 år Yrke: Sjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Skal vi starte jazzklubb sammen?» spurte Martin Revheim sin kamerat Kjell Einar Karlsen i 1996. «Ja», svarte Karlsen. Det var like etter at Oslo Jazzhus hadde gått over styr, og Revheims idé hadde omtrent ikke livets rett selv i dette miljøet: «Nei, dette er for smalt og umulig å få til,» var reaksjonene han fikk tilbake, til og med fra mange «hard core» i jazzmiljøet. Med nesten null kroner i statlig støtte dro de i gang Blå - klubb, bookingselskap og plateselskap.

Sosionomen, frilansskribenten og NRK-researcheren fra Kløfta utenfor Oslo satte i gang sammen med kompis Karlsen. Etter 15 måneder med markedsundersøkelser og planlegging åpnet klubben i et gammelt industrilokale ved Akerselva den 28. februar 1998. 1200 mennesker var innom på åpningskvelden.

Revheim brenner. Han har en genuin, sulten interesse for det han holder på med, og folkene rundt ham karakteriserer ham som kreativ, entusiastisk, morsom, oppfinnsom og løsningsorientert. Men holdningen hans er klar: Den dagen Blå ikke er moro lenger, så finner han på noe annet. Blå er viktig, men han akter ikke å slite seg i hjel for klubben. Dette blir han sikkert enda mer kompromissløs i forhold til i september. Da blir Revheim, som i fjor tok ut 250000 kroner i lønn som Blå-sjef og arbeidet rundt 70- 80 timer i uka, pappa.

I fjor ble 274 konserter avviklet på Blå, og sju plater ga selskapet ut. Men det er også dager da besøket - og ølsalget, er langt under det økonomisk forsvarlige. Derfor håper han nå på støtte fra Norsk kulturråd til å toppfinansiere Blå, slik at det er mulig å fortsette med samme intensitet. Revheim vil videre - og har flere meget spennende prosjekter på gang.

Som i Molde, hvor klubben nå har vært i snart en uke med vel 100 personer i sving. Revheim er høyt og lavt nærmest døgnet rundt, og sammen med sine medhjelpere har han «synliggjort det usynlige», fylt et tomt Kulturhus i Molde med hipphopp, jazz, house, techno og DJ-er - og gjort festivalen betydelig mer spiselig for unge mennesker. Klubben står dessuten for en ordentlig opptur på matfronten. Denne byen er ikke fylt med det mest varierte og spennende utvalget av restauranter.

Revheim har med Blå bygd opp et miljø som vi vil høre mye av i framtida. Nok å minne om at Blås eget plateselskap fikk gitt ut debutplata til Krøyt, et album som vant åpen klasse i Spellemannprisen i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media