Blancs drøm knust

ST. DENIS (Dagbladet): Noen høye fingrer inne i feltet og rutinerte Slaven Bilic ramla som om han var sparket i hodet av en hest. Slik endte Laurent Blancs VM. Og det er krise for Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det røde kortet - rett eller ikke - ødela faktisk en del av seiersgleden i Frankrike i går. For det er ikke hvem som helst som nå må stå over VM-finalen.

Laurent Blanc er på mange måter hjernen i laget, den som styrer bakfra. Han er for Frankrike hva Rune Bratseth var for Norge.

Rådville

- Vi visste ikke helt hva vi skulle gjøre da han ble sendt ut. Det var helt forferdelig, sier Aimè Jacquet, Frankrikes trener.

- Heldigvis klarte vi å ri det av, men som jeg sa, det var ille. Forferdelig.

Mens Jacquet snakket på pressekonferansen, satt en sønderknust Laurent Blanc i garderoben. Drømmen om å få oppleve - kanskje vinne - VM-finalen i sitt eget hjemland var knust av en fallesjuk og rutinert kroat.

Men når det er sagt, det var heller ikke spesielt lurt av Blanc å gå inn i duellen med høye hender.

Det som skjedde var:

Dytt

Laurent Blanc var på vei inn i Kroatias straffefelt for å komme i posisjon til et frispark. Han støtte sammen med Slaven Bilic, og ga ham en liten dytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer