Blancs drøm knust

ST. DENIS (Dagbladet): Noen høye fingrer inne i feltet og rutinerte Slaven Bilic ramla som om han var sparket i hodet av en hest. Slik endte Laurent Blancs VM. Og det er krise for Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det røde kortet - rett eller ikke - ødela faktisk en del av seiersgleden i Frankrike i går. For det er ikke hvem som helst som nå må stå over VM-finalen.

Laurent Blanc er på mange måter hjernen i laget, den som styrer bakfra. Han er for Frankrike hva Rune Bratseth var for Norge.

Rådville

- Vi visste ikke helt hva vi skulle gjøre da han ble sendt ut. Det var helt forferdelig, sier Aimè Jacquet, Frankrikes trener.

- Heldigvis klarte vi å ri det av, men som jeg sa, det var ille. Forferdelig.

Mens Jacquet snakket på pressekonferansen, satt en sønderknust Laurent Blanc i garderoben. Drømmen om å få oppleve - kanskje vinne - VM-finalen i sitt eget hjemland var knust av en fallesjuk og rutinert kroat.

Men når det er sagt, det var heller ikke spesielt lurt av Blanc å gå inn i duellen med høye hender.

Det som skjedde var:

Dytt

Laurent Blanc var på vei inn i Kroatias straffefelt for å komme i posisjon til et frispark. Han støtte sammen med Slaven Bilic, og ga ham en liten dytt.

Bilic ramla sammen med fakter og skrik, og det røde kortet spratt opp av dommer Garcia-Arandas brystlomme.

- Jeg så ikke hva som skjedde. Men slik jeg kjenner Laurent Blanc ville det overraske meg mye om han kunne gjøre noe som kvalifiserte til rødt kort, sier Aimè Jacquet.