Blandet åpning ventes i USA

De seineste dagene er det Dow Jones-indeksen som har overtatt føringen nedover i USA. Slik ser det også ut til å fortsette også i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøye en time før børsåpning indikerer futures-handelen at Dow Jones-indeksen skal videre ned fra start. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen ser ut til å kunne holde bedre stand, med en svak oppgang fra åpning. Futures-handelen har beveget seg i positiv retning den siste halvtimen.

Etter at Dow Jones-indeksen i går falt til det laveste nivået på to år mener CNNfn.com at investorene i USA leter etter den minste unnskyldning for å få kursene opp igjen. Hva det skal være er imidlertid vanskelig å si.

På nøkkeltallsiden legges det i dag frem ukentlige sysselsettingstall, samt ledende indikator for den økonomiske utviklingen. Ifølge Briefing.com er det ventet et fall på 0,2 prosent i februar, sammenlignet med en oppgang på 0,8 prosent i januar.

"Markedet vil i dag rette oppmerksomheten mot den ledende indikatorindseksen for februar Det er ventet et fall i indeksen, som ganske sikkert vil forsterke markedets forventninger om flere rentekutt fra Fed. Vi tror imidlertid ikke reaksjonene blir store, etter som mye av spenningen i markedet ble utløst med rentenedsettelsen tirsdag", skriver makroøkonomene i DnB Markets i sin morgenrapport i dag.

Gårsdagens fall på 2,4 prosent i i Dow Jones-indeksen til 9.487 poeng tolkes av DnB Markets som at sentralbanken er på etterskudd med sine rentekutt.