Blandet gift i cola, cognac, Farris og vin

TRONDHEIM (Dagbladet): Tre ganger skal Terje Wiik (51) ha blandet giftstoffet thallium i sin tidligere kjærestes drikkevarer. Først to ganger i cola, så en gang i cognac, Farris og rødvin. Nå er han tiltalt for overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Statsadvokaten i Trondheim som etter ordre fra Riksadvokaten har tatt ut tiltale mot den 51 år gamle sivilingeniøren fra Trondheim.

Den første forgiftningen skjedde ifølge tiltalen i begynnelsen av juni 1998. Terje Wiik skal da ha blandet giftstoffet thallium i et glass cola i den hensikt å skade eks-kjæresten Inger Lise Bakken. Hun drakk av glasset og ble umiddelbart syk med sterke smerter, særlig i brystet, bena og føttene. Seinere fikk hun også depresjon og angst.

I perioden 15. til 19. juni lå kvinnen på sykehus, og hun var sykmeldt helt fram til den andre forgiftningen, som ifølge tiltalen fant sted i begynnelsen av september 1998.

Sterke smerter

Terje Wiik skal da på nytt ha blandet giftstoffet thallium i et glass cola i den hensikt å forgifte Bakken og forlenge hennes smerter og lidelser. Hun drakk av glasset og var vedvarende syk med sterke smerter og hundre prosent sykmeldt fram til 4. januar i år.

Det tredje og siste tilfellet av forgiftning blir i tiltalen tidfestet til romjulen 1998. Wiik skal da «etter forutgående overveielser», ha brutt seg inn i eks-kjærestens leilighet og blandet thallium i en flaske cognac, en flaske Farris og en rødvinskartong «for å ta livet av henne».

Inger Lise Bakken drakk av de forgiftede drikkevarene. Den 24. januar i år ble hun innlagt på Regionsykehuset i Trondheim med sterke smerter og raskt fremadskridende lammelser i armene, bena og ansiktet.

Den 30. januar inntrådte hjertestans og kvinnen ble seinere liggende i respirator, inntil hun døde av thalliumforgiftning 17. februar i år.

Var forberedt

Tiltaltes forsvarer, advokat Christian Wiig, sier at 51-åringen var forberedt på at det ville bli tatt ut tiltale for overlagt drap.

- Terje Wiik erkjenner legemsbeskadigelse av avdøde, ved at han har gjort henne hårløs, men han erkjenner ikke straffskyld i forhold til tiltalen, sier advokat Wiig.

Forholdene i tiltalen har en strafferamme på 21 års fengsel. Det er i tillegg tatt forbehold om å nedlegge påstand om sikring i inntil 10 år, og det tas forbehold om å kreve erstatning/oppreisning til Inger Lise Bakkens to barn og foreldre.

Straffesaken kommer opp for Trondheim byrett 17. januar 2000, der det er avsatt tre uker til forhandlingene.

TILTALT: Terje Wiik (51) er tiltalt for overlagt drap.