Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blandet Rimi- Hagen inn i Rasool-saken

Bedragersaken i Oslo byrett - der Rimi-Hagen vitnet - er blitt en del av rettssaken mot Shaid Rasool. Young Guns-lederens forsvarer, Fridtjof Feydt, sier til Dagbladet at han har begjært Oslo-politiets aktor i Rimi-saken politiavhørt i Rasool-saken, samtidig som advokaten har stevnet denne aktoren som vitne i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Under en pause i Rimi-saken begynte aktor å eksaminere tiltalte om Rasool. De hadde sittet på samme varetektsavdeling, og aktor ville vite om Rasool hadde snakket om sin sak, for å nevne noe.

Derfor har jeg bedt om at denne aktoren blir politiavhørt. Jeg kan ikke skjønne at hun verken har noen formell kompetanse som etterforsker eller til å jobbe med saken fortsatt.

Dette viser etter min mening et merkelig personlig engasjement, konkluderer Feydt.

Erstattet

Det var denne kvinnelig aktoren som i utgangspunktet skulle vært aktor mot Rasool, men hun ble erstattet for en tid tilbake.

Feydt reagerer meget sterkt på at Dagbladet i går skrev at hun ble tatt av saken etter å ha mottatt trusler.
- Jeg har fått opplyst fra politiet at hun ikke ble tatt av saken av den grunn, sier Feydt.

Kriminalsjef Roger Andresen opplyser til Dagbladet at de valgte å bytte aktor etter en helhetsvurdering.

- I den lå det at vedkommende hadde skiftet arbeidsområde, den arbeidsbelastning hun hadde, en konkret sak hun holdt på med og de truslene som var kommet, sier han.

Ingen bevis

Feydt mener at den lynsj- og hetsliknende stemningen han opplever overfor Rasool, må savne sidestykke i fredstid. De angivelige truslene mot den kvinnelige aktoren og sakens hovedetterforsker, som Rasool og to andre ble siktet for å ha framsatt før jul i fjor, fantes det ikke snugg av bevis for.

- Forhørsretten fant ikke at det var skjellig grunn til mistanke mot de siktede. Oslo-politiet påkjærte til lagmannsretten, men trakk kjæremålet dagen etter. Kort tid etter ble saken henlagt, sier Feydt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling