GLEDER SEG I DAG: Kunsthandleren og forretningsmannen Tor Arne Uppstrøm er enstemmig frifunnet av Bergen tingrett.


Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
GLEDER SEG I DAG: Kunsthandleren og forretningsmannen Tor Arne Uppstrøm er enstemmig frifunnet av Bergen tingrett. Foto: Arne V. Hoem/DagbladetVis mer

Blank frifinnelse for Uppstrøm

Forretningsmannen Tor Arne Uppstrøm er blankt frifunnet for grov økonomisk utroskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Uppstrøm stilte i Bergen tingrett i september etter å ha uteblitt to ganger tidligere på grunn av sykdom. Rettsforhandlingene gikk bak lukkede dører av hensyn til tiltalte, men pressen fikk anledning til å følge forhandlingene gjennom videooverføring til et annet rom.

Enstemmig dom Påtalemyndigheten ved politiadvokat Ole Bjørn Mevatne la ned påstand om ubetinget fengsel i to og et halvt år, men retten har istedet gitt en enstemmig frifinnelsesdom.

Kunsthandleren og forretningsmannen Tor Arne Uppstrøm var opprinnelig tiltalt for grov økonomisk utroskap på 18 millioner kroner mot skipsverftet Mjellem og Karlsen i Bergen, men tiltalen ble noe redusert under rettsforhandlingene.

Forsvarsadvokat Erling O. Lyngtveit sier til Dagbladet at hans klient er enstemmig frifunnet på samtlige tiltalepunkter.

- Gledens dag - Dette er en gledens dag. Uppstrøm er lettet, glad og synes det er godt å få bekreftet av retten at han ikke har gjort noe galt. Dette er ikke bare en frifinnelse, men også en oppreisning, sier Lyngveit.

Han vil ikke snakke om mulige erstatnigssøksmål som følge av frifinnelsesdommen.

- Vi tar et steg om gangen. I dag er det bare snakk om at Uppstrøm er frifunnet av Bergen tingrett, sier Lyngtveit.

Forretningsmannen Carl Fredrik Seim er tidligere dømt til fengsel i fire og et halvt år i den samme saken.