- Blank løgn

Stang får refs for å ha handlet i strid med god advokatskikk. Selv mener han klageren farer med «blank løgn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Høyres ordførerkandidat Fabian Stang får refs av advokatenes Disiplinærnemnd for å ha handlet i strid med god advokatskikk.

Saken gjelder Fabian Stangs opptreden ved en eiendomsoverdragelse, melder dn.no.

Stang presenterte seg i utgangspunktet som advokat for klagerens søster. Deretter skal han ifølge klageren ha regissert en fiktiv transaksjon med seg selv som påstått kjøper av sin klients andel av sameiet, i den hensikt å presse prisen for eierandelen opp.

- Dette er blank løgn. Det var reelle transaksjoner - og jeg gjorde dette bare for å få fastsatt riktig pris, sier Stang til Dagbladet.no. Han har ennå ikke lest kjennelsen.

- Hvis jeg har gjort noe kritikkverdig så beklager jeg det, men jeg håper jeg får svart ordentlig på disse beskyldningene, sier Stang.

Ifølge klageren, som ønsker å være anonym, hoppet Fabian Stang inn og ut av saken som henholdsvis advokat og kjøper/sameier - alt etter hva som passet ham. Etter at klageren valgte å benytte sin forkjøpsrett, påtok Stang seg rollen som oppgjørsansvarlig.

- Dette er vel normalt. Det eneste jeg gjorde var å sikre at klienten min fikk det hun skulle, sier Stang. Han tror ikke saken får konsekvenser for ordførervalget.

- Jeg tror velgerne er kloke. Politikk er en ting - at jeg har gjort noe kritikkverdig som advokat er annen ting. Det tror jeg velgerne klarer å skille, sier Stang.

- Blank løgn

Klagen ble først avvist i disiplinærutvalget for Oslo krets av Den Norske Advokatforening fordi klageren manglet rettslig interesse. Klager påanket utvalgets beslutning til Disiplinærnemden, som kom fram til et annet resultat.

ANONYM KLAGER: Ifølge klageren, som ønsker å være anonym, hoppet Fabian Stang inn og ut av saken som henholdsvis advokat og kjøper/sameier - alt etter hva som passet ham.