Nabil Shaath

Blankt nei til Donald Trumps fredsplan

Brannfakkel fra presidentrådgiver i Palestina.

NEI TIL TRUMP: Norgesvenn og presidentrådgiver Nabil Shaath gjør det klart at palestinerne lukker døra for Donald Trumps fredplan. Foto: APA/NTB Scanpix
NEI TIL TRUMP: Norgesvenn og presidentrådgiver Nabil Shaath gjør det klart at palestinerne lukker døra for Donald Trumps fredplan. Foto: APA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RAMALLAH (Dagbladet): - Denne planen er ingenting å forhandle om. Vi vet hva den ikke kommer til å inneholde, og derfor er det ikke engang nødvendig å studere teksten.

Norgesvenn og utenrikspolitisk presidentrådgiver Nabil Shaath legger ikke fingrene mellom overfor Dagbladet på sitt kontor i det palestinske presidentpalasset i Ramallah. Det er nesten så vi ikke tror det vi hører.

Sjøl om de fleste har spådd at den palestinske sjølstyremyndigheten (PA) vil si nei til å forhandle om det Donald Trump kaller århundrets avtale, har ingen hittil vært så klar i å avvise den som presidentrådgiver Shaath nå gjør i dette intervjuet med Dagbladet.

- Vi har ingen respekt for Donald Trump, og vi tar ikke hans såkalte fredsplan på alvor. Han er bare interessert i å tekkes Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Vi så det da han flyttet den amerikanske ambassaden til Jerusalem og nå sist da han anerkjente Israels okkupasjon av Golan-høydene. Jeg er redd for at Golan-avgjørelsen baner vei for en amerikansk anerkjennelse av Vestbredden som israelsk territorium, sier Shaath.

I en artikkel i den israelske avisa Ha'aretz i februar ga Nabil Shaath fredsplanen det glatte lag, og han mer enn antydet at Palestina ikke ville være med på dette forhandlingstoget. Men et definitivt NEI var det ikke den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer