Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Blant det mest brutale jeg har vært borti

Politiet har signalement av gjerningsmennene. Jakter fransktalende mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet er i ferd med å sirkle inn personene som på brutalt vis skal ha overfalt og voldtatt en kvinne i 30-åra i Stavanger natt til i dag.

- Vitner og fornærmede har gitt oss et signalement av mennene. Vi håper å kunne oppklare denne saken, sier politiadvokat Jørgen Torstensen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet går i kveld ut med signalement av både den voldtatte kvinnen og gjerningsmennene som skal stå bak, i håp om at publikum kan bidra til en pågripelse.

Torstensen beskriver voldtekten som svært brutal. Han sier slike hendelser heldigvis ikke er vanlig kost i Stavanger-distriktet.

- Jeg har vært mange år i politiet, men denne saken rystet meg. Dette er blant det mer brutale jeg har vært borti. Det er veldig trist at slike ting kan skje, sier en tydelig oppskaket politiadvokat til Dagbladet.no. 

- Østeuropeisk utseende 

Aftenbladet.no skriver at kvinnen var kledd i en halvlang kåpe, hadde svart knelangt skjørt og svarte støvletter. Hun har lyst hår som rekker henne til midjen.

Hun møtte en mann på Domkirkeplassen som tilbød seg å følge henne til Storhaug utenfor sentrum. Han er mellom 20 og 30 år. Han har mørkt, nesten svart hår og brune øyne. Mannen har en sped kroppsbygning. Offeret mener han kan være av østeuropeisk opprinnelse.

ÅSTEDET: Det var her i Midtre Dalgate i Stavanger at kvinnen ble overfalt og voldtatt natt til i dag. FOTO: Åge Pedersen/Dagbladet
ÅSTEDET: Det var her i Midtre Dalgate i Stavanger at kvinnen ble overfalt og voldtatt natt til i dag. FOTO: Åge Pedersen/Dagbladet Vis mer

Ved utestedet Martinique skal de to ha møtt to andre som kjente mannen.

Hun skal ha blitt lagt bakken og og dratt inn i et smug i Midtre Dalgate. Hun skal ha blitt holdt fast mens hun ble voldtatt.

- Vi er usikre på om det er to eller tre menn som har deltatt i voldtekten. En av mennene kan ha holdt vakt eller holdt kvinnen fast under ugjerningen, sier Torstensen til Dagbladet.no.

Han forteller at kvinnen ble utsatt for massiv vold i tillegg til voldtekten.

- Hun ble lagt hardt i bakken, og hun ble utsatt for kvelning. Hun hadde store problemer med å puste, sier Torstensen.


- Snakker fransk

Ifølge Aftenbladet.no skal en av de to mennene være mellom 25 og 30 år. Han er mellom 175 og 185 centimeter høy, har atletisk og kraftig kroppsbygning. Mørkt, kort hår. Ansiktet er avlangt med markante trekk.

Han var iført beige eller kakifarget jakke, mørke bukser og mørke sko. Også han skal ha østeuropeisk utseende.

image: - Blant det mest brutale jeg har vært borti

- Kvinnen mener han snakker fransk, men dette er foreløpig usikkert, sier Torstensen til Dagbladet.no.


Lukket øynene
Mens kvinnen ble voldtatt, ropte hun om hjelp.

- En nabo hørte skrikene og kom til unnsetning. Da stakk mennene fra stedet. Kvinnen fikk ikke sett så mye til gjerningspersonene. Hun hadde naturlig nok øynene lukket da det skjedde, sier Torstensen.

Etterforskningmessig håper politiet nå på tips fra publikum og avsløringer overvåkningskameraer i Stavanger sentrum.

- Vi har også sikret flere spor fra åstedet, og det er sikret spor fra voldtektsmottaket der kvinnen ble bragt etter hendelsen, Torstensen.

JAKTER TO MENN: Politiet mener tre personer var til stede under voldtekten, og har nå fått et signalement på to av dem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media